top of page

"SNICKERS" (NE)PEČENÝ DORT

Aktualizováno: 8. 2. 2022

Zdravá varianta jedné sladkosti, která nás pohladí a naladí.

Nepečené dobroty mají své kouzlo. Pro nás je to téměř 100% využití zdraví prospěšných složek obsažených v jednotlivých surovinách.

"SNICKERS" jinak než ho známe

Ingredience

  • Korpus

  • 170 g namletých pohankových vloček (namočíme ve 300 ml vody)

  • 300 g datlové pasty


  • Karamelová náplň

  • ½ HR vegan margarín

  • 1 HR třtinového cukru

  • 1/3 HR kokosové smetany

  • 150 g nahrubo drcených arašídů


  • Čokoládový krém

  • 5 ks banánů

  • 2 PL arašídového másla

  • 2 PL kakaa

  • 1 ½ HR rozehřátého kokosového oleje

  • ½ ČL extrakt Vanilka bourbon

  • 3 PL javorového sirupu

  • Na ozdobu

  • 100 g vegan čokoláda-poleva

  • 10 g maliny sušené mrazem




Postup


1. Jako první krok je vaření karamelu: na mírném plamenu rozehřejeme margarín,

pak přidáme cukr. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout, vaříme 25-30

minut. Přidáme špetku soli. Přilejeme kokosovou smetanu a povaříme cca 15

minut.

Vzniklý karamel dáme do skleničky a necháme vychladnout.

2. Příprava korpusu: pohankové vločky, které nám absorbovali vodu, dáme do mísy

s datlovou pastou a vypracujeme těsto na korpus.

3. Do dortové kulaté formy (průměr 23 cm) vymačkáme těsto. Vznikne korpus cca

2 cm vysoký. Dáme ho do lednice tuhnout.

4. Připravíme čokoládového krému: všechny ingredience na krém dáme do mixéru

a mixujeme, aby nám vznikl hladký krém.

5. Vychlazený karamel smícháme s drcenými arašídy.

6. Z lednice vyndáme korpus, na který dáme vrstvu karamelu s arašídy.

7. Na vrstvu karamelu vylijeme čokoládový krém, který ozdobíme malinami a arašídy.

8. V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.









35 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page