LILKOVÁ OMÁČKA S TĚSTOVINOU

Lilková omáčka má hezkou červenou barvu, která Vás zahřeje už jenom pohledem na ní. Její krémová konzistence se hodí k veškerým druhům těstovin.

Lilek, neboli baklažán má neomezené využití v kuchyni. Tahle nenápadná rostlina má v sobě vysoký obsah draslíků, který napomáhá funkci jater. Kromně toho má mnoho jiných minerálních látek a vitamínů, které prospívají k funkci organizmu.

"Těstoviny s lahodnou lilkovou omáčkou"


Seznam ingrediencí


Počet porcí: 2

  • 200g těstovin

  • 1ks červené papriky

  • 1 ks lilku (270g)

  • 2PL olivového oleje

  • 1PL sójové omáčky

  • 1 stroužek česneku

  • 1 čl bazalky

  • špetka čili

  • 1 čl koření ratatouille (směs sušené zeleniny - rajčat, petržele, červené papriky, cibule, česneku)

  • 1 konzerva pečených fazolí v rajčatové omáčce


Postup


  1. Omytý lilek rozdělíme na dvě poloviny. Na měkké části (vnitřní bílou část) lilku vytvoříme nožem cca 1 cm hlubokou mřížku.

  2. Papriku rozpůlíme, vyndáme jadřinec.

  3. Do pečící mísy dáme takto připravený lilek a papriku.

  4. Předehřejeme si troubu na 200°C

  5. Vedle si nachystáme směs z olivového oleje, sójové omáčky, česneku, všech bylinek a koření. Promýcháme a lilek a papriku s tím potřeme.

  6. Pečeme 25 minut.

  7. Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  8. Do mixéru přidáme 1dl vody, lilek a papriku. Rozmixujeme na pyré.

  9. Do kastrůlku dáme pyré a fazole s rajčatovou šťávu a necháme projít varem.

  10. Přidáme uvařené těstoviny, promícháme a podáváme.

  11. Ozdobíme nasekanou petrželkou.



1 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše