Šťavnaté květákové placičky plné zdraví prospěšných látek. Obohacené výraznou chutí muškátu, které nás nejenže zasytí, ale v nás nabudí i pocit štěstí.
Květák je zelenina o které můžeme říci, že je to díky svému složení zelí s vysokoškolským diplomem. Květák je vzhledem k velmi nízkému množství kalorií vhodnou potravinou při redukci hmotnosti. Bohatý obsah vlákniny nám dodá pocit sytosti. Svým zastoupením minerálních látek, stopových prvků, 18 aminokyselin a vysokým obsah vitamínu C má květák schopnost organismus odvodňovat od toxinů. Dalším benefitem květáku je, že pomáhá při problémech s ledvinami a močovým měchýřem.
" Šťavnaté květákové placičky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 16 placiček
1 ks menšího květáku
110 g (1 ks) mrkve
1/2 ks cibule
15 g mletého lněného semínka
15 g lahůdkového droždí
1 PL olivového oleje
Provensálské koření, muškátový květ, sůl
100 g mletých ovesných vloček
4 PL hladké špaldové mouky na obalení
Postup
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a uvaříme na vodní lázni doměkka.
Vychlazený květák rozmačkáme v míse šťouchadlem na brambory.
Přidáme mrkev, kterou oloupeme a nastrouháme najemno. Nadrobno nakrájíme cibuli. Přidáme mletý len, lahůdkové droždí, olivový olej, muškatový květ, provensálské koření, sůl a důkladně směs promícháme.
Nakonec přidáme mleté ovesné vločky a takto připravenou směs dáme do krabičky s víčkem na 2 hodiny do lednice (můžeme směs nechat v lednici přes noc).
Připravíme si pánvičku kterou vytřeme olejem a necháme rozpálit.
Lžící tvoříme placičky, které obalíme v mouce a smažíme po obou stranách dozlatova.
Commenti