KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY
- Simply Vegan
- 26. 11. 2022
- Minut čtení: 1
Šťavnaté květákové placičky plné zdraví prospěšných látek. Obohacené výraznou chutí muškátu, které nás nejenže zasytí, ale v nás nabudí i pocit štěstí.

Květák je zelenina o které můžeme říci, že je to díky svému složení zelí s vysokoškolským diplomem. Květák je vzhledem k velmi nízkému množství kalorií vhodnou potravinou při redukci hmotnosti. Bohatý obsah vlákniny nám dodá pocit sytosti. Svým zastoupením minerálních látek, stopových prvků, 18 aminokyselin a vysokým obsah vitamínu C má květák schopnost organismus odvodňovat od toxinů. Dalším benefitem květáku je, že pomáhá při problémech s ledvinami a močovým měchýřem.
" Šťavnaté květákové placičky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 16 placiček
- 1 ks menšího květáku 
- 110 g (1 ks) mrkve 
- 1/2 ks cibule 
- 15 g mletého lněného semínka 
- 15 g lahůdkového droždí 
- 1 PL olivového oleje 
- Provensálské koření, muškátový květ, sůl 
- 100 g mletých ovesných vloček 
- 4 PL hladké špaldové mouky na obalení 
Postup
- Očištěný květák rozdělíme na růžičky a uvaříme na vodní lázni doměkka. 
- Vychlazený květák rozmačkáme v míse šťouchadlem na brambory. 
- Přidáme mrkev, kterou oloupeme a nastrouháme najemno. Nadrobno nakrájíme cibuli. Přidáme mletý len, lahůdkové droždí, olivový olej, muškatový květ, provensálské koření, sůl a důkladně směs promícháme. 
- Nakonec přidáme mleté ovesné vločky a takto připravenou směs dáme do krabičky s víčkem na 2 hodiny do lednice (můžeme směs nechat v lednici přes noc). 
- Připravíme si pánvičku kterou vytřeme olejem a necháme rozpálit. 
- Lžící tvoříme placičky, které obalíme v mouce a smažíme po obou stranách dozlatova. 







Komentáře