top of page

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

Šťavnaté květákové placičky plné zdraví prospěšných látek. Obohacené výraznou chutí muškátu, které nás nejenže zasytí, ale v nás nabudí i pocit štěstí.


Květák je zelenina o které můžeme říci, že je to díky svému složení zelí s vysokoškolským diplomem. Květák je vzhledem k velmi nízkému množství kalorií vhodnou potravinou při redukci hmotnosti. Bohatý obsah vlákniny nám dodá pocit sytosti. Svým zastoupením minerálních látek, stopových prvků, 18 aminokyselin a vysokým obsah vitamínu C má květák schopnost organismus odvodňovat od toxinů. Dalším benefitem květáku je, že pomáhá při problémech s ledvinami a močovým měchýřem.

" Šťavnaté květákové placičky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 16 placiček

  • 1 ks menšího květáku

  • 110 g (1 ks) mrkve

  • 1/2 ks cibule

  • 15 g mletého lněného semínka

  • 15 g lahůdkového droždí

  • 1 PL olivového oleje

  • Provensálské koření, muškátový květ, sůl

  • 100 g mletých ovesných vloček

  • 4 PL hladké špaldové mouky na obalení

Postup


  1. Očištěný květák rozdělíme na růžičky a uvaříme na vodní lázni doměkka.

  2. Vychlazený květák rozmačkáme v míse šťouchadlem na brambory.

  3. Přidáme mrkev, kterou oloupeme a nastrouháme najemno. Nadrobno nakrájíme cibuli. Přidáme mletý len, lahůdkové droždí, olivový olej, muškatový květ, provensálské koření, sůl a důkladně směs promícháme.

  4. Nakonec přidáme mleté ovesné vločky a takto připravenou směs dáme do krabičky s víčkem na 2 hodiny do lednice (můžeme směs nechat v lednici přes noc).

  5. Připravíme si pánvičku kterou vytřeme olejem a necháme rozpálit.

  6. Lžící tvoříme placičky, které obalíme v mouce a smažíme po obou stranách dozlatova.





25 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page