BATÁTOVÉ MINIBURGERY
- Simply Vegan
- 25. 9.
- Minut čtení: 1
„Lehkou, voňavou a nasládlou chuť dávám těmto batátovým miniburgerům. Batáty s mrkví dodají přirozenou sladkost, která se při pečení krásně rozloží. Cizrna přispěje svou hutností s jemně oříškovým podtónem. Uzená sůl propůjčí celé směsi kouřovou, masitou hloubku, která supluje aroma grilovaného burgeru."

Batáty obsahují hodně vitamínu A ve formě betakarotenu, který podporuje dobrý zrak, imunitu a zdravou pokožku. Jsou zdrojem vitamínu C, E, B6 a minerálů jako je draslík, mangan a měď. I když jsou sladké, mají nižší glykemický index než klasické brambory. Mají protizánětlivé účinky díky fytochemikáliím a antioxidantům.
" Batátové mini burgery "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 12
1 ks batátu (620 g)
3 ks mrkve (240 g)
1 plechovka sterilované cizrny v nálevu (400 g)
1 ks cibule
2 stroužky česneku
2 PL olivového oleje
3 PL ovesných vloček
1/2 ČL kmínu
uzená sůl
pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 200°C.
Batát a mrkve oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Dáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a lehce osolíme. Přidáme česnek a pečeme v troubě 20 minut/200°C. Necháme vychladnout.
Cizrnu scedíme a propláchneme.
V míse šťouchadlem na brambory nebo tyčovým mixérem rozmačkáme cizrnu, upečené batáty s mrkví a česnekem.
Přidáme olivový olej, najemno nakrájenou cibuli, ovesné vločky, kmín, uzenou sůl, pepř a promícháme. Vypracujeme hutnější těsto, z kterého tvoříme miniburgery.
Burgery dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě s horkým vzduchem 20 minut/200°C.

Komentáře