top of page

BATÁTOVÉ MINIBURGERY

  • Simply Vegan
  • 25. 9.
  • Minut čtení: 1

„Lehkou, voňavou a nasládlou chuť dávám těmto batátovým miniburgerům. Batáty s mrkví dodají přirozenou sladkost, která se při pečení krásně rozloží. Cizrna přispěje svou hutností s jemně oříškovým podtónem. Uzená sůl propůjčí celé směsi kouřovou, masitou hloubku, která supluje aroma grilovaného burgeru."

ree

Batáty obsahují hodně vitamínu A ve formě betakarotenu, který podporuje dobrý zrak, imunitu a zdravou pokožku. Jsou zdrojem vitamínu C, E, B6 a minerálů jako je draslík, mangan a měď. I když jsou sladké, mají nižší glykemický index než klasické brambory. Mají protizánětlivé účinky díky fytochemikáliím a antioxidantům.


" Batátové mini burgery "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 12


  • 1 ks batátu (620 g)

  • 3 ks mrkve (240 g)

  • 1 plechovka sterilované cizrny v nálevu (400 g)

  • 1 ks cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 PL olivového oleje

  • 3 PL ovesných vloček

  • 1/2 ČL kmínu

  • uzená sůl

  • pepř


Postup


  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Batát a mrkve oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Dáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a lehce osolíme. Přidáme česnek a pečeme v troubě 20 minut/200°C. Necháme vychladnout.

  3. Cizrnu scedíme a propláchneme.

  4. V míse šťouchadlem na brambory nebo tyčovým mixérem rozmačkáme cizrnu, upečené batáty s mrkví a česnekem.

  5. Přidáme olivový olej, najemno nakrájenou cibuli, ovesné vločky, kmín, uzenou sůl, pepř a promícháme. Vypracujeme hutnější těsto, z kterého tvoříme miniburgery.

  6. Burgery dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě s horkým vzduchem 20 minut/200°C.


ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page