top of page

WRAP Z ČERVENÉ ČOČKY

  • Simply Vegan
  • před 13 hodinami
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: před 3 minutami

„Wrap kde základní surovinou je červená čočka, nám přináší jemně oříškový a zemitý tón. Wrap bohatý na bílkoviny, vlákninu a protizánětlivý, díky kurkumě a česneku. Přidaná rýžová mouka dodá wrapu lehkost, pružnost a bezlepkovou strukturu. Wrap, který je vyvážený z hlediska makroživin.“

ree

Rukola je drobná, listová zelenina s výrazně pepřovou a lehce hořkou chutí. Je bohatá na vitamíny a minerály. Obsahuje vitamín K, který je důležitý pro správnou srážlivost krve a pevné kosti. Obsažený vitamín A (beta-karoten) chrání zrak, zdravou kůži a sliznici.

" Wrap z červené čočky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 6


  • 100 g červené čočky

  • 300 ml vody

  • 40 g rýžové mouky

  • 10 g mletého lnu

  • 1 stroužek česneku

  • 1/2 ČL mleté kurkumy

  • 1/4 ČL římského kmínu

  • 1/2 ČL kypřícího prášku do pečiva

  • sůl

  • 3 PL řepkového oleje na smažení


Postup


  1. Čočku dáme do misky s vodou a necháme namočenou (nejlépe přes noc).

  2. Čočku scedíme, důkladně propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme 300 ml vody, rýžovou mouku, mletý len, česnek, kurkumu, římský kmín, kypřící prášek, sůl a mixujeme při vysokých otáčkách do hladka. Připravenou směs přelijeme do mísy a necháme alespoň 1/2 hodiny odpočinout.

  3. Připravíme si pánev s nepřilnavým povrchem, který potřeme olejem a necháme rozpálit.

  4. Pomocí naběračky vylijeme směs do středu pánve a krouživým pohybem pánve rozlijeme do stejnoměrné, tenké vrstvy.

  5. Smažíme na středním plamenu asi 1-2 minuty, dokud okraje nezezlátnou a placka se snadno odlepí. Pomocí obracečky otočíme a smažíme z druhé strany.

  6. Wrap plníme čerstvou nebo grilovanou zeleninou, seitanem a dresingem, který máme rádi.

ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page