WRAP Z ČERVENÉ ČOČKY
- Simply Vegan
- před 13 hodinami
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: před 3 minutami
„Wrap kde základní surovinou je červená čočka, nám přináší jemně oříškový a zemitý tón. Wrap bohatý na bílkoviny, vlákninu a protizánětlivý, díky kurkumě a česneku. Přidaná rýžová mouka dodá wrapu lehkost, pružnost a bezlepkovou strukturu. Wrap, který je vyvážený z hlediska makroživin.“

Rukola je drobná, listová zelenina s výrazně pepřovou a lehce hořkou chutí. Je bohatá na vitamíny a minerály. Obsahuje vitamín K, který je důležitý pro správnou srážlivost krve a pevné kosti. Obsažený vitamín A (beta-karoten) chrání zrak, zdravou kůži a sliznici.
" Wrap z červené čočky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 6
100 g červené čočky
300 ml vody
40 g rýžové mouky
10 g mletého lnu
1 stroužek česneku
1/2 ČL mleté kurkumy
1/4 ČL římského kmínu
1/2 ČL kypřícího prášku do pečiva
sůl
3 PL řepkového oleje na smažení
Postup
Čočku dáme do misky s vodou a necháme namočenou (nejlépe přes noc).
Čočku scedíme, důkladně propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme 300 ml vody, rýžovou mouku, mletý len, česnek, kurkumu, římský kmín, kypřící prášek, sůl a mixujeme při vysokých otáčkách do hladka. Připravenou směs přelijeme do mísy a necháme alespoň 1/2 hodiny odpočinout.
Připravíme si pánev s nepřilnavým povrchem, který potřeme olejem a necháme rozpálit.
Pomocí naběračky vylijeme směs do středu pánve a krouživým pohybem pánve rozlijeme do stejnoměrné, tenké vrstvy.
Smažíme na středním plamenu asi 1-2 minuty, dokud okraje nezezlátnou a placka se snadno odlepí. Pomocí obracečky otočíme a smažíme z druhé strany.
Wrap plníme čerstvou nebo grilovanou zeleninou, seitanem a dresingem, který máme rádi.







Komentáře