top of page

ZAPEČENÉ FLEKY SE ZELENINOU

„Zapečené fleky se zeleninou jsou další inspirací pro milovníky těstovin. Hrášek, kukuřice a fazolky dají těmto zapečeným těstovinám dokonalou chuť. “

Mladé fazolky a hrášek patří do skupiny zelenina. Zralé fazole a hrách se řadí do skupiny luštěnin. Jedno mají však společné, vysoký obsah důležitých vitamínů, minerálních látek, vlákniny a bílkovin. Obsah rostlinných bílkovin je zdrojem živin, které potřebujeme v kostech, svalech, trávících enzymech, ke vstřebávání jiných živin, obnově a náhradě všech druhů buněk.


" Zapečené fleky se zeleninou "


Seznam ingrediencí


Počet porcí: 3 porce

  • 150 g těstovinových fleků

  • 100 g mražených fazolek

  • 60 g mraženého hrášku

  • 100 g mražené kukuřice

  • 300 g silken hedvábného tofu

  • 1 dcl ovesného mléka

  • 1 ks cibule

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 2 stroužky česneku

  • 2 PL lahůdkového droždí

  • římský kmín

  • oregáno

  • barevný pepř

  • černá sůl

  • čerstvou kudrnku na posypání


Postup


  1. Těstovinové fleky uvaříme ve vroucí vodě dle návodu. Uvařené propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

  2. V pánvi restujeme na nudličky nakrájenou cibuli na olivovém oleji do sklovata. Přidáme římský kmín, aby uvolnil své aroma.

  3. Přidáme fazolky, hrášek, kukuřici, zeleninový bujón a podlijeme vodou. Zeleninu vaříme do poloměkka.

  4. Předehřejeme si troubu na 200°C.

  5. Do mixéru dáme silken hedvábné tofu, česnek, lahůdkové droždí, oregáno, pepř, černou sůl, ovesné mléko a mixujeme na hladký krém.

  6. Uvařenou zeleninu zbavíme přebytečné vody. Přidáme k ní těstoviny, hladký tofu krém a vše důkladně promícháme.

  7. Pečeme ve vymazané zapékací misce 30 minut/200°C.



14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page