PEČENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA

Aktualizováno: 30. 3.

Takto upravené kapustičky tělu dodají celou řadu minerálních látek. Pečené kapustičky pokapané balzamikovým octem a přelité sladkým javorovým sirupem v nás vyvolají pocit neodolatelné chuti.


Růžičková kapusta se pyšní vysokým obsahem vitamínu C. Ze stopových prvků je to především selen. Povzbuzuje látkovou výměnu (metabolismus), čistí tělo, rozpouští tuky a navíc zásobuje „hubnoucí" tělo dostatkem čerstvých vitamínů a minerálů.

Vysoký obsah vlákniny, která je bohatá na pektin nám zajistí při redukčních dietách pocit sytosti.


SLADKÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA


Seznam ingrediencí


  • 400 g čerstvá růžičková kapusta

  • 2 PL olivový olej

  • Sůl

  • 1 PL sušený česnek

  • Pepř

  • 1 PL balzamikový ocet

  • 1 PL javorový sirup

  • 1 ČL citrónová šťáva


Postup:


1. Očistíme jednotlivé růžičky od uvadlých a nažloutlých lístků. Jednotlivé kapustičky

můžeme rozpůlit nebo nechat celé a dáme do mísy.

2. Troubu předehřejeme na 180 st.C.

3. Přidáme olivový olej, pepř, sůl, sušený česnek, balzamikový ocet, javorový

sirup, citrónovou šťávu a promícháme.

4. Takto připravené kapustičky dáme do vymazaného pekáče.

5. Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut/180 stupňů C.



 

Poznámka: Množství jednotlivých dochucovacích ingrediencí záleží na konečné chuti.

Dopřejme si výraznost tohoto receptu každý podle sebe.


8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše