Takto upravené kapustičky tělu dodají celou řadu minerálních látek. Pečené kapustičky pokapané balzamikovým octem a přelité sladkým javorovým sirupem v nás vyvolají pocit neodolatelné chuti.
Růžičková kapusta se pyšní vysokým obsahem vitamínu C. Ze stopových prvků je to především selen. Povzbuzuje látkovou výměnu (metabolismus), čistí tělo, rozpouští tuky a navíc zásobuje „hubnoucí" tělo dostatkem čerstvých vitamínů a minerálů.
Vysoký obsah vlákniny, která je bohatá na pektin nám zajistí při redukčních dietách pocit sytosti.
SLADKÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA
Seznam ingrediencí
400 g čerstvá růžičková kapusta
2 PL olivový olej
Sůl
1 PL sušený česnek
Pepř
1 PL balzamikový ocet
1 PL javorový sirup
1 ČL citrónová šťáva
Postup:
1. Očistíme jednotlivé růžičky od uvadlých a nažloutlých lístků. Jednotlivé kapustičky
můžeme rozpůlit nebo nechat celé a dáme do mísy.
2. Troubu předehřejeme na 180 st.C.
3. Přidáme olivový olej, pepř, sůl, sušený česnek, balzamikový ocet, javorový
sirup, citrónovou šťávu a promícháme.
4. Takto připravené kapustičky dáme do vymazaného pekáče.
5. Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut/180 stupňů C.
Poznámka: Množství jednotlivých dochucovacích ingrediencí záleží na konečné chuti.
Dopřejme si výraznost tohoto receptu každý podle sebe.
Bình luận