top of page

PEKANOVÝ CHLÉB

Aktualizováno: 8. 8.

"Zdravá snídaně nebo sladká svačinka? Pekanový chléb je lahodná kombinace jemně sladké chuti, obohacené o křupavé kousky pekanových ořechů. Chutná skvěle jak samotný, tak s různými přílohami, jako je džem, tahini nebo veganský krém."

Pekanové ořechy ocení náš kardiovaskulární systém, trávicí soustava i mozek. Ořechy jsou skvělým zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek i stopových prvků.Neobsahují cholesterol, zato jsou plné hořčíku, železa a vápníku.



Seznam ingrediencí

Důležité je použít v tomto hrnkovém receotu při odměřování jednotlivých surovin jeden hrnek, aby byl poměr správný.


  • 300 g bezlepkové mouky (nebo špaldové)

  • 1 kypřící prášek do pečiva

  • ½ ČL soli

  • 2 PL mletého lnu

  • 1/2 HR třtinového cukru

  • ½ HR kokosového oleje

  • 1 ČL vanilkového aroma

  • 1 HR rostlinného jogurtu (kokosový nebo mandlový)

  • 1 ks banán

  • 1 HR drcených pekanových ořechů

  • ½ HR sušeného ovoce (rozinky, nakrájené meruňky)


Postup


  1. Do mísy dáme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, kypřící prášek, mletý len, třtinový cukr, sůl, drcené pekanové ořechy a promícháme.

  2. Do mixéru dáme banán, olej, jogurt, vanilkové aroma a rozmixujem.

  3. Přelijeme do mísy k suchým ingrediencím a promícháme. Přidáme sušené rozinky a vše důkladně promícháme.

  4. Předehřeje si troubu na 180 °C.

  5. Formu na chléb vymažeme olejem a vysypeme moukou. Přelijeme těsto a dozdobíme drcenými pekany. Pečeme v předehřáté troubě 50 minut/180 °C.

  6. Špejlí píchneme na několika místech do těsta (těsto se na špejli nelepí), a chléb je upečený i uvnitř.




99 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page