"Zdravá snídaně nebo sladká svačinka? Pekanový chléb je lahodná kombinace jemně sladké chuti, obohacené o křupavé kousky pekanových ořechů. Chutná skvěle jak samotný, tak s různými přílohami, jako je džem, tahini nebo veganský krém."
Pekanové ořechy ocení náš kardiovaskulární systém, trávicí soustava i mozek. Ořechy jsou skvělým zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek i stopových prvků.Neobsahují cholesterol, zato jsou plné hořčíku, železa a vápníku.
Seznam ingrediencí
Důležité je použít v tomto hrnkovém receotu při odměřování jednotlivých surovin jeden hrnek, aby byl poměr správný.
300 g bezlepkové mouky (nebo špaldové)
1 kypřící prášek do pečiva
½ ČL soli
2 PL mletého lnu
1/2 HR třtinového cukru
½ HR kokosového oleje
1 ČL vanilkového aroma
1 HR rostlinného jogurtu (kokosový nebo mandlový)
1 ks banán
1 HR drcených pekanových ořechů
½ HR sušeného ovoce (rozinky, nakrájené meruňky)
Postup
Do mísy dáme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, kypřící prášek, mletý len, třtinový cukr, sůl, drcené pekanové ořechy a promícháme.
Do mixéru dáme banán, olej, jogurt, vanilkové aroma a rozmixujem.
Přelijeme do mísy k suchým ingrediencím a promícháme. Přidáme sušené rozinky a vše důkladně promícháme.
Předehřeje si troubu na 180 °C.
Formu na chléb vymažeme olejem a vysypeme moukou. Přelijeme těsto a dozdobíme drcenými pekany. Pečeme v předehřáté troubě 50 minut/180 °C.
Špejlí píchneme na několika místech do těsta (těsto se na špejli nelepí), a chléb je upečený i uvnitř.
Comments