PEKANOVÝ CHLÉB

Aktualizováno: 17. 1.

"Zdravá snídaně nebo sladká svačinka?"

Konzumaci pekanových ořechů ocení náš kardiovaskulární systém, trávicí soustava i mozek. Ořechy jsou skvělým zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek i stopových prvků.Neobsahují cholesterol, zato jsou plné hořčíku, železa a vápníku.



Seznam ingrediencí



  • 300 g bezlepkové mouky (nebo špaldové)

  • 1 kypřící prášek do pečiva

  • ½ ČL soli

  • 2 PL mletého lnu

  • 1 HR třtinového cukru

  • ½ HR kokosového oleje

  • 1 ČL vanilkového aroma

  • 1 HR rostlinného jogurtu (kokosový nebo mandlový)

  • 1 ks banán

  • 1 HR drcených pekanových ořechů

  • ½ HR sušeného ovoce (rozinky, nakrájené meruňky)


Postup


  1. Do mísy dáme mouku, kypřící prášek, mletý len, třtinový cukr, sůl, drcené pekanové ořechy a promícháme.

  2. Do mixéru dáme banán, olej, jogurt, vanilkové aroma a rozmixujem.

  3. Přelijeme do mísy. Přidáme sušené rozinky a vše důkladně promícháme.

  4. Předehřeje si troubu na 180 stupňů C.

  5. Formu na chléb vymažeme olejem a vysypeme moukou. Přelijeme hotové těsto a pečeme v předehřáté troubě 45-50 minut/180 stupňů C.

13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše