"Zdravá snídaně nebo sladká svačinka?"

Konzumaci pekanových ořechů ocení náš kardiovaskulární systém, trávicí soustava i mozek. Ořechy jsou skvělým zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek i stopových prvků.Neobsahují cholesterol, zato jsou plné hořčíku, železa a vápníku.
Seznam ingrediencí

300 g bezlepkové mouky (nebo špaldové)
1 kypřící prášek do pečiva
½ ČL soli
2 PL mletého lnu
1 HR třtinového cukru
½ HR kokosového oleje
1 ČL vanilkového aroma
1 HR rostlinného jogurtu (kokosový nebo mandlový)
1 ks banán
1 HR drcených pekanových ořechů
½ HR sušeného ovoce (rozinky, nakrájené meruňky)
Postup
Do mísy dáme mouku, kypřící prášek, mletý len, třtinový cukr, sůl, drcené pekanové ořechy a promícháme.
Do mixéru dáme banán, olej, jogurt, vanilkové aroma a rozmixujem.
Přelijeme do mísy. Přidáme sušené rozinky a vše důkladně promícháme.
Předehřeje si troubu na 180 stupňů C.
Formu na chléb vymažeme olejem a vysypeme moukou. Přelijeme hotové těsto a pečeme v předehřáté troubě 45-50 minut/180 stupňů C.