Pokud potřebujeme snadno a rychle doplnit energii, tak právě raw mandlové kuličky nám tuto potřebnou energii dodají.
Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů.
Vitamín E je nejdůležitější antioxidantem v těle a právě mandle jsou jedním z jeho nejbohatších zdrojů. Konzumací mandlí můžeme nastolit správnou rovnováhu organizmu. Mandle jsou zásadité a dokáží snížit překyselení organismu, které způsobuje únavu, nadváhu, deprese a zažívací problémy.
" Nepečené mandlové kuličky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 30 kuliček
200 g mandlí naturál
100 g ovesných vloček
1 dcl kokosového oleje
200 g datlové pasty
1 PL mandlového másla
2 PL agáve sirupu
80 g drcených mandlí na obalení
Postup:
Pokud nemáme datlovou pastu, nevadí. Snadno si ji můžeme připravit sami z datlí a vody.
Pokud máme nevypeckované datle, nejprve je vypeckujeme, přidáte cca 1 dcl vody a v mixéru při vysokých otáčkách rozmixujeme na hustou kaši.
Do mixéru rozmixujeme mandle a ovesné vločky na mouku. Přesypeme do mísy.
Na vodní lázni si rozehřejeme kokosový olej a přelijeme do mísy.
Přidáme datlovou pastu, mandlové máslo, agáve sirup. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme na 1/2 hodiny do lednice.
Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mandlové drti. Aby se nám mandlová drť na kuličky dobře lepila, navlhčíme kuličku vodou. Obalené kuličky dáme do krabičky a uchováváme v lednici.
Tento recept je základ pro raw kuličky. Mandle můžeme nahradit jinými ořechy a obalit je můžeme např. v kokosu, skořici v tom co máme rádi.
Jedno však mají společné při použití těchto surovin je to zdravá alternativa při neodolatelné touze po sladkém.
Comments