Bublanina plná třešní je jednou z celé řady možností jak si zdravě osladit den. Univerzální veganské bublaninové těsto si můžeme naplnit ovocem, které máme rádi.
Uvolněme svou fantazii u pečení a potěšme své blízké.
Třešně, které jsou nositeli antokyanu, což je barvivo bohatě obsažené právě ve třešních.
Višně nebo třešně? Obojí se pyšní jako účinný přírodní lék při zánětech, bolestech kloubů, dně a cukrovce. Dalším výživovým benefitem těchto peckovin je vysoký obsah rozpustné a nerozpustné vlákniny, vápníku,železa, jódu a draslíku.
" Bublanina plná třešní "
Seznam ingrediencí
330 g hladké špaldové mouky
300 ml rostlinného mléka
1 PL mletého lnu
1 ČL vanilkového aroma
1 ks banánu
50 g strouhaného kokosu
100 g třtinového cukru
70 ml kokosového oleje
40 g kukuřičného škrobu
1 ČL mleté skořice
12 g kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
400 g vypeckovaných třešní
Postup
Nejprve třešně propláchneme vodou a pak vypeckujeme. Pro snadné vypeckování používám šikmé zdobítko z cukrářského sáčku na šlehačku.
Do mísy dáme špaldovou mouku, mletý len, kukuřičný škrob, třtinový cukr, skořici, prášek do pečiva, sůl a strouhaný kokos (pro zjemnění těsta můžeme kokos rozmixovat na mouku).
V mixéru rozmixujeme na krém banán, vlažné rostlinné mléko, vanilkové aroma a rozehřátý kokosový olej. Přelijeme do mísy k suchým ingrediencím a důkladně promícháme.
Předehřejeme si troubu na 200 st.C.
Vymažeme si plech 30 x 23 cm. Vysypeme moukou a připravené těsto do něj přelijeme.
Vypeckované třešně klademe do těsta dirkou nahoru, aby se nám těsto nepromáčelo. Nakonec bublaninu posypeme strouhaným kokosem a dáme péct.
Pečeme 10 minut/200 st.C a 30 minut/180 st.C. Bublanina je upečená, když do těsta píchneme špejli a těsto nelepí.
Comentários