Hustá krémová polévka se zeleným špenátem a zelenou brokolicí s výraznou chutí Tymiánu a Muškátového oříšku pohladí naše chuťové buňky a dodá tu správnou energii.
Brokolice je zelenina, která nám aktivuje látkovou výměnu a pomáhá správné funkci srdce, svalů a nervů. Jejím benefitem je vysoký obsah antioxidačních látek, které chrání naš buňky.
Špenát se pyšní především nadprůměrným množstvím růstového vitamínu A a karotenoidy.
Brokolice i špenát jsou dvě odlišné zeleniny, které však mají něco společného a to je jejich zelená barva, která zbavuje naše tělo od toxinů. Vitamíny, minerální látky a vláknina obsažená v této zelenině nám vytváří správnou mikroflóru ve střevech a zažívacím traktu.
" Hustá krémová polévka se špenátem a gnocchi "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 6
250 g vegan bramborových gnocchů
2 ks menší mrkve
130 g celeru bulvového
1 ks cibule
2 PL slunečnicového oleje
4 stroužky česneku
220 g brokolice
55 g veganského másla
hrst čerstvého špenátu
30 g hladké špaldové mouky
700 ml zeleninového vývaru ( 1 kostka zeleninového bujónu)
500 ml ovesného mléka
1,5 ČL tymiánu
1/2 ČL muškátového oříšku
sůl,chilli
Postup
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na slunečnicovém oleji.
Oloupanou mrkev a celer, nastrouháme nahrubo a přidáme do hrnce k orestované cibuli. Na větším plamenu za častého míchání restujeme 3 minuty.
Přidáme brokolici rozdělenou na růžičky, česnek, tymián, muškátový oříšek, chilli, máslo a krátce povaříme. Když je máslo rozpuštěné, přidáme mouku. Povaříme 1-2 minuty
Podlijeme vývarem a mlékem. Promícháme a vaříme na mírném plamenu 8 -10 minut.
Přisypeme gnocchi a špenát. Vaříme dokud nám gnocchi nevyplavou na hladinu (2-3minuty).
Vypneme plamen. Hotovou polévku dochutíme dle vlastní chuti.
Comments