KRÉMOVÁ POLÉVKA S GNOCCHI

Hustá krémová polévka se zeleným špenátem a zelenou brokolicí s výraznou chutí Tymiánu a Muškátového oříšku pohladí naše chuťové buňky a dodá tu správnou energii.

Brokolice je zelenina, která nám aktivuje látkovou výměnu a pomáhá správné funkci srdce, svalů a nervů. Jejím benefitem je vysoký obsah antioxidačních látek, které chrání naš buňky.

Špenát se pyšní především nadprůměrným množstvím růstového vitamínu A a karotenoidy.

Brokolice i špenát jsou dvě odlišné zeleniny, které však mají něco společného a to je jejich zelená barva, která zbavuje naše tělo od toxinů. Vitamíny, minerální látky a vláknina obsažená v této zelenině nám vytváří správnou mikroflóru ve střevech a zažívacím traktu.


" Hustá krémová polévka se špenátem a gnocchi "


Seznam ingrediencí

Počet porcí: 6


  • 250 g vegan bramborových gnocchů

  • 2 ks menší mrkve

  • 130 g celeru bulvového

  • 1 ks cibule

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 4 stroužky česneku

  • 220 g brokolice

  • 55 g veganského másla

  • hrst čerstvého špenátu

  • 30 g hladké špaldové mouky

  • 700 ml zeleninového vývaru ( 1 kostka zeleninového bujónu)

  • 500 ml ovesného mléka

  • 1,5 ČL tymiánu

  • 1/2 ČL muškátového oříšku

  • sůl,chilli


Postup


  1. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na slunečnicovém oleji.

  2. Oloupanou mrkev a celer, nastrouháme nahrubo a přidáme do hrnce k orestované cibuli. Na větším plamenu za častého míchání restujeme 3 minuty.

  3. Přidáme brokolici rozdělenou na růžičky, česnek, tymián, muškátový oříšek, chilli, máslo a krátce povaříme. Když je máslo rozpuštěné, přidáme mouku. Povaříme 1-2 minuty

  4. Podlijeme vývarem a mlékem. Promícháme a vaříme na mírném plamenu 8 -10 minut.

  5. Přisypeme gnocchi a špenát. Vaříme dokud nám gnocchi nevyplavou na hladinu (2-3minuty).

  6. Vypneme plamen. Hotovou polévku dochutíme dle vlastní chuti.





2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše