top of page

PODZIMNÍ ČOČKOVÝ KRÉM

  • Simply Vegan
  • 9. 10.
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 9. 10.

„Jemně nasládlá, lehce kořeněná a velmi voňavá polévka, která voní po podzimu i po dálkách. Zahřeje nás jako deka, ale přitom má v sobě svěžest díky citrónu a jablku, které nám v polévce otevírají všechny chutě. Podzimní čočkový krém je lahodný, voňavý a nutričně vyvážený.“

ree

Zázvor jako malý zázrak přírody má pro naše tělo i mysl řadu přínosů. Mezi hlavní přínosy, patří úkol posilovače imunity (obsahuje látky jako gingerol a shogaol, které mají protizánětlivé a antibakteriální účinky). Zlepšuje cirkulaci krve, takže doslova "zahřívá zevnitř"- ideální při zimomřivosti.

" Podzimní čočkový krém "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 6


  • 200 g červené čočky

  • 3 PL olivového oleje

  • 1 ks cibule

  • 2 ks mrkve (200 g)

  • 1 ks batátu (280 g)

  • 110 g celeru bulvového

  • 110 g petržele

  • 15 g čerstvého zázvoru

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1/2 ČL římského kmínu

  • 3 stroužky česneku

  • 2 ČL kari koření

  • 1 ks menšího jablka

  • 1,3 l vody

  • čerstvý koriandr

  • 100 ml kokosového mléka

  • 1/2 ks citrónu

  • sůl

  • pepř




Postup


  1. Než začneme vařit základ na polévku, dáme čočku do misky s vodou a necháme namočenou.

  2. Ve vyšším hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme římský kmín. Cibuli restujeme do sklovata.

  3. Oloupeme batát, mrkev, celer, petržel, česnek, zázvor a jablko. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce k restované cibuli.

  4. Podlijeme vodou, přidáme zeleninový bujón, kari koření a vaříme zeleninu doměkka.

  5. Čočku propláchneme a když máme zeleninu měkkou, přidáme čočku, koriandr a kokosové mléko. Vaříme 5 minut (červená čočka nám změkne za chvíli).

  6. Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.

  7. Přilijeme citrónovou šťávu, přidáme sůl a pepř. Podáváme s krutony nebo pečenou bagetou.

ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page