OLIVOVÝ ŠNECI

Olivový šneci plný oliv. Zamotané v listovém těstě pro každou příležitost.Tento slaný dezert si prostě oblíbíte. Jeho přípra je snadná. Toto je pro mě důkaz, že veganská strava je zdravě kreativní.

Olivy, které jsou bohatým zdrojem vitamínů A a E, nenasycených mastných kyselin a minerálnch látek. Dokáží v našem těle hotový zázrak. Nejen, že fungují jako známý koenzym Q10, ale mají velký vliv na zdraví našeho srdce, na kosti a mozek.

"Slaný dezert plný zelených oliv"

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 6 šneků

  • 1 ks listového těsta Vegan

  • 80 g zelených oliv

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ČL sójové omáčky

  • provensálské koření

  • bazalka

  • 1 PL černého sezamu

  • 1 stroužek česneku

Postup


  1. Troubu si předehřejeme na 210 st.C.

  2. Rozbalíme listové těsto a necháme 10 minut rozbalené.

  3. V malé misce si připravíme směs na potírání z olivového oleje, provensálského koření, bazalky, sójové omáčky, na jemno nastrouhaného česneku. Důkladně promícháme.

  4. Olivy nakrájíme na tenké plátky (kolečka).

  5. Polovinu těsta pomažeme připravenou směsí a vodorovně s krátkou stranou těsta tvoříme proužky z oliv. (celkem 6 pruhů).

  6. Druhou suchou polovinu těsta přeložíme na připravené olivy a rádlem vytvoříme v mezerách mezi olivami pruhy.

  7. Vzniklé pruhy plné oliv po stranách lehce prsty promačkáme, aby se nám spojilo těsto po obou stranách a olivy nám nevypadaly.

  8. Jednotliné pruhy opatrně zatočíme do šroubovice a pak do šneka.

  9. Dáme na plech s pečícím papírem. Pomažeme zbytkem připravené směsy a posypeme černým sezamem.

  10. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut na 210 stupňů C.





40 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše