top of page

HALLOWEENSKÉ DÝŇOVÉ MUFFINY

Dýňové muffiny v této variantě s parádními stylovými doplňky v období Halloween mohou insirovat nejen dospělé, ale i dětskou kreativitu a volnost.

Dýně je jen další úžasná zelenina jejíž sklizeň začíná ve správné období, kdy potřebujeme celkově zregenerovat naše tělesné buňky a posílit imunitní systém.

Její účinky jsou především podpora správné funkce slinivky, ulevuje ledvinám, snižuje hladinu nesprávných tuků v krvi a detoxikuje náš organismus.


" Halloweenské muffiny skvělé pro všechny "

Seznam ingrediencí

Počet porcí : 16 ks muffin


Těsto

  • 400 g dýně Hokaido (očištěné, oloupané)

  • 100 ml kokosového oleje

  • 250 g hladké špaldové mouky

  • 100 g třtinového cukru

  • 2 PL arašídového másla

  • 200 ml ovesného (rostlinného) mléka

  • 1 ks kypřícího prášku

  • 1 ks banánu

  • 1 ČL mleté skořice

  • špetka soli

Krém

  • 2 ks banánu

  • 150 ml kokosového oleje

  • 2 PL kakaa

  • Javorový sirup (dle chuti)

  • mandlové aroma (několik kapek)

Dekorace dle vlastních nápadů a možností. Nesmíme však zapomenout, že halloween je strašidelné, ale v našem případě roztomile a chutně.



Postup


  1. V míse smícháme všechny suché ingredience na těsto: špaldovou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek do pečiva, mletou skořici, sůl a důkladně promícháme.

  2. Do mixéru dáme na kostky nakrájenou dýni, vlažné rostlinné mléko, banán, arašídové máslo, rozehřátý kokosový olej a rozmixujeme na hladký krém.

  3. Troubu si předehřejeme na 200 st.C.

  4. Rozmixovaný vzniklý krém přelijeme do mísy k suchým ingrediencím a promícháme.

  5. Připravíme si formu na muffiny a papírové košíčky. Papírové košíčky vložíme do formy a plníme hmotou (papírové košíčky vkládám do formy, aby muffin držel krásně tvar a pro jednoduchou manipulaci).

  6. Muffiny pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200 st.C a 20 minut na 180 st.C.

  7. Upečené muffiny necháme vychladnout.

Příprava krému

  1. Do mixéru dáme všechny ingredience na krém : banány, rozehřátý kokosový olej, kakao, javorový sirup dle chuti, mandlové aroma a mixujeme 2 minuty při vysokých otáčkách na hladký krém. Hotový krém přelijeme do krabičky s víkem a dáme na 30 minut do mrazáku ztuhnout.

  2. Krém dáme do cukrářského sáčku, kterým si zdobíme muffiny.




55 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page