top of page

PETRŽELOVÁ POMAZÁNKA

"Takto připravená petrželová pomazánka, bez tepelné úpravy nám podtrhne svou výraznou chuť příslušné zeleniny. Našemu tělu dodá důležité minerální látky a vitamíny v přírodní podobě."

Petržel je obzvláště aromatická kořenová zelenina, která své aroma neztrácí ani při tepelné úpravě. Nabízí svým složením řadu důležitých vitamínů a minerálních látek (především vápník, draslík a železo). Petržel obsahuje též celou řadu éterických olejů, které mají zdraví prospěšné účinky včetně antimikrobiálních (působí proti virům, bakteriím a plísním).

"Lahodná petrželová pomazánka"


Seznam ingrediencí


  • 100 g čerstvé petržele

  • 100 g mrkve

  • 1 ks jablka

  • 1/2 ks cibule

  • 1 PL olivového oleje

  • 170 g sojanézy

  • 40 g mletého slunečnicového semínka

  • 1 ČL citrónové šťávy

  • 1 ČL Psyllia

  • sůl


Postup

  1. Do mixéru dáme očištěnou na kousky nakrájenou petržek, mrkev, mletá slunečnicová semínka. Jablko oloupeme a vyřízneme jadřinec. Nakrájíme na kousky a přidáme do mixéru.

  2. Přidáme olivový olej, sojanézu, citrónovou šťávu, psyllium, sůl a rozmixujeme do konzistence pomazánky (pokud by byla pomazánka příliš řídká, přidáme lžíci psyllia.

  3. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Přidáme do pomazánky a promícháme. Petrželovou pomazánku podáváme s pečivem, dozdobíme sezamem nebo pažitkou.




19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page