" Hustý hráškový krém jako miska plná zelené lásky. S nezaměnitelnou chutí hrášku a zvýrazněný zelenými bylinkami. Miska, která nás nejenže správně nasytí, ale i zahřeje. "
Hrách, čerstvý mladý hrášek s vysokým obsahem vody zařazen do kategorie zeleniny nebo zralý sušený hrách s nízkým množstvím vody, zařazen do kategorie luštěnina ? Důležité při jeho konzumaci je přínos pro naše buňky. Bohaté zastoupení vitamínů, minerálních látek, sacharidů a bílkovin pozitivně působí na snížení krevního tlaku, podporu činnosti slinivky břišní, posiluje vlasy, kosti, svaly, nervy a samotné srdce.
" Polévka hráškový krém "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
450 g mraženého hrášku
1 PL olivového oleje
1 ks cibule
700 ml vody
3 stroužky česneku
1 kostka zeleninového bujónu
1 PL lahůdkového droždí
bylinky (libeček, koriandr)
kmín celý
pepř
sůl
opečený toustový chléb nebo krutony
Postup
Do mixéru dáme rozmražený hrášek, 600 ml vody, česnek, lahůdkové droždí. Při vysokých otáčkách rozmixujeme na hladký krém.
Do hrnce dáme olivový olej, nadrobno nakrájenou cibuli, kmín a zprudka restujeme cibuli do sklovata. Kmín nám uvolní své aroma.
Přidáme 100 ml vody, zeleninový bujón, libeček, koriandr a přilijeme hráškové pyré. Na mírném plamenu vaříme 5 minut.
Přidáme pepř a sůl dle vlastní chuti.
Hráškový krém podáváme s opečenými tousty nebo krutony.
Comments