" Pomazánka z červené řepy je další dokonalou pomazánkou. Snadná příprava, skvělá chuť a nádherná barva jsou přednosti této zdravé zeleniny. "
Červená řepa patří mezi kořenovou zeleninu s vysokým obsahem všech důležitých látek jako jsou vitamíny, minerální látky a vláknina. Povařením červené řepy odstraníme její hlinitou chuť. Její tmavě červená barva nám napoví, že konzumace červené řepy nám čistí krev, doplňuje v těle železo a dodá energii. Jako silný antioxidant zbavuje tělo všech škodlivin.
" Pomazánka z červené řepy "
Seznam ingrediencí
420 g syrové červené řepy (2 ks)
1 ks mrkve
1 ks cibule
1 PL olivového oleje
1 stroužek česneku
2 PL lahůdkového droždí
30 g sojanézy
1 ČL citrónové šťávy
25 g mletého lnu
mletý kmín
mořská sůl
Postup
Oloupeme červenou řepu a rozkrájíme na menší kostky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme 30 minut do poloměka. Přecedíme a uvařenou červenou řepu necháme vychladnout.
Do mixéru dáme vychlazenou červenou řepu, na menší dílky nakrájenou mrkev, olivový olej, lahůdkové droždí, sojanézu, mletý len, česnek, citrónovou šťávu, kmín a sůl.
Mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do pomazánky.
Pokud by pomazánka byla příliš řídká, přidáme lžíci mletého lnu.
Comments