„Přáli jste si, abych připravila recept na veganské cukroví. Jako první jsem si vybrala osvědčený recept na piškotový salám, který patří mezi mé oblíbené nepečené cukroví. Tento piškotový salám jsem milovala už jako malá holka (v jiném surovinovém složení). Po úpravě použitých ingrediencí se s vámi o tento skvělý recept podělím. Příprava je snadná a rychlá.“
Kakao obsahuje anandamid (látka patřící mezi endogenní kanabinoidy), jehož správná hladina v našem mozku ovlivňuje řadu procesů zahrnujících reprodukci, chuť k jídlu, trávení, náladu, podporuje pocit štěstí, euforii, tvorbu nervových buněk, paměť a ovlivňuje vnímání bolesti.
" Piškotový salám "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 piškotové salámy
240 g špaldových piškotů
50 g kakaa
250 g vegan másla
50 g strouhaného kokosu
60 g moučkového třtinového cukru
pár kapek mandlového aroma
špetka soli
Postup
Na vál si dáme piškoty, které rozdrtíme válečkem na těsto. Vyválíme na jemnější drť. Piškotovou drť dáme do mísy a přidáme kakao, moučkový cukr, špetku soli a důkladně promícháme. Přidáme měkké máslo a pár kapek mandlového aroma. Vypracujeme kompaktní těsto.
Piškotové těsto rozdělíme na dva díly, z kterých vyválíme válečky (váleček může být kulatý nebo hranatý) o průměru 4 cm.
Na vál vysypeme strouhaný kokos a salámy v něm obalíme.
Piškotové salámy dáme do potravinářské fólie. Krájíme na jednotlivá plátky až při servírování.
Pozn.: Tuto nepečenou sladkost můžeme připravit kdykoliv, nejen o Vánocích.
Comments