top of page

ŠPAGETY ALLA MELANZANE

  • Simply Vegan
  • 21. 3.
  • Minut čtení: 1

„Další skvělou inspirací pro milovníky rostlinných, lahodných, přitom sytých pokrmů jsou špagety alla melanzane. Špagety alla melanzane s uzeným tofu mají bohatou, vyváženou chuť s kombinací kouřových, sladkých a lehce pikantních tónů. “

Lilek je nejen chutná, ale i velmi zdravá zelenina s množstvím prospěšných látek jako jsou vitamíny, minerály, vláknina a silné antioxidanty. Obsahuje látky, které podporují celkové zdraví. Lilek je zeleninou, která má nízký obsah kalorií a zároveň zasytí díky vysokému obsahu vlákniny. Proto doporučuji zařadit do jídelníčku, při redukci hmotnosti.

" Špagety alla melanzane "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4


  • 250 g celozrnných špaget

  • 230 g lilku

  • 170 g uzeného tofu (kostka)

  • 30 ml olivového oleje

  • 10 g lahůdkového droždí

  • 2 PL sójové omáčky

  • 1 ČL javorového sirupu

  • 10 g houby jidášova ucha

  • 2 ČL bazalkového pesta

  • 1 ČL sušené cibule

  • pepř


Postup


  1. Jidášovo ucho dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Po10 minutách propláchneme vodou a nabobtnané houby nakrájíme na nudličky.

  2. Špagety uvaříme ve vodě viz návod.

  3. Troubu předehřejeme na 220°C.

  4. Do mísy dáme nakrájený lilek a uzené tofu na kostičky. Přidáme lahůdkové droždí, olivový olej, sójovou omáčku, javorový sirup, sušenou cibuli, pepř a vše důkladně promícháme.

  5. Vysypeme na pečící plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme 20 minut/220°C.

  6. V míse smícháme nakrájené houby, uvařené špagety a pečený lilek s uzeným tofu. Přidáme balzamikové pesto a vše promícháme. Servírujeme posypané nasekanou kudrnkou.



Commentaires


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page