ŠPAGETY ALLA MELANZANE
- Simply Vegan
- 21. 3.
- Minut čtení: 1
„Další skvělou inspirací pro milovníky rostlinných, lahodných, přitom sytých pokrmů jsou špagety alla melanzane. Špagety alla melanzane s uzeným tofu mají bohatou, vyváženou chuť s kombinací kouřových, sladkých a lehce pikantních tónů. “

Lilek je nejen chutná, ale i velmi zdravá zelenina s množstvím prospěšných látek jako jsou vitamíny, minerály, vláknina a silné antioxidanty. Obsahuje látky, které podporují celkové zdraví. Lilek je zeleninou, která má nízký obsah kalorií a zároveň zasytí díky vysokému obsahu vlákniny. Proto doporučuji zařadit do jídelníčku, při redukci hmotnosti.
" Špagety alla melanzane "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4
250 g celozrnných špaget
230 g lilku
170 g uzeného tofu (kostka)
30 ml olivového oleje
10 g lahůdkového droždí
2 PL sójové omáčky
1 ČL javorového sirupu
10 g houby jidášova ucha
2 ČL bazalkového pesta
1 ČL sušené cibule
pepř
Postup
Jidášovo ucho dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Po10 minutách propláchneme vodou a nabobtnané houby nakrájíme na nudličky.
Špagety uvaříme ve vodě viz návod.
Troubu předehřejeme na 220°C.
Do mísy dáme nakrájený lilek a uzené tofu na kostičky. Přidáme lahůdkové droždí, olivový olej, sójovou omáčku, javorový sirup, sušenou cibuli, pepř a vše důkladně promícháme.
Vysypeme na pečící plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme 20 minut/220°C.
V míse smícháme nakrájené houby, uvařené špagety a pečený lilek s uzeným tofu. Přidáme balzamikové pesto a vše promícháme. Servírujeme posypané nasekanou kudrnkou.

Commentaires