top of page

ARAŠÍDOVÝ DORT S KOKOSOVOU POLEVOU

  • Simply Vegan
  • 10. 4.
  • Minut čtení: 2

„Raw dort, který působí harmonicky. Křupavý, oříškový korpus, jehož texturu a chuť vystřídá hladký, čokoládový krém. Poslední vrstvou je smetanová poleva, která má sladkokyselou, smetanovou chuť. Sytý, přitom svěží raw dort, ve kterém jsou zachovány všechny živiny.“

Raw znamená syrový neboli nepečený. Raw dort je tedy bez tepelné úpravy, což umožňuje zachování přirozených živin obsažených v použitých surovinách (vitamíny, minerální látky). Zdravé tuky v ořechách, přirozená sladidla jako jsou datle a ovoce na rozdíl od rafinovaného cukru.

" Arašídový dort s kokosovou polevou "

Seznam ingrediencí

Dortová forma: 17 cm


Na korpus

  • 130 g vypeckovaných datlí

  • 100 ml vlažné vody

  • špetka soli

  • 200 g drcených arašídů

  • 10 ml rozehřátého kokosového oleje

Na krém

  • 760 g banánů (4 ks středně velké)

  • 70 g arašídového másla

  • 200 ml kokosového oleje

  • 20 g kakaa

  • 50 drcených arašídů

  • 60 ml javorového sirupu

Na kokosovou polevu

  • 200 g kešu ořechů

  • 140 ml kokosového mléka

  • 100 ml kokosového oleje

  • 2 PL citrónové šťávy

  • 4 PL javorového sirupu


Postup


  1. Na vodní lázni si rozehřejeme dostatečné množství kokosového oleje.

  2. Kešu ořechy zalijeme vlažnou vodou a necháme namočené, aby nám krásně změkly.

  3. Do mixéru dáme vypeckované datle a vlažnou vodu. Při vysokých otáčkách rozmixujeme na pyré.

  4. V míse smícháme ingredience na korpus: datlové pyré, špetku soli, drcené arašídy a rozehřátý kokosový olej. Promícháme a vypracujeme těsto na korpus.

  5. Na dno dortové formy dáme pečící papír a těsto na korpus, které stejnoměrně namačkáme do formy. necháme vyvýšené centimetrové okraje.

  6. Do mixéru dáme ingredience na čokoládový krém: banány, arašídové máslo, kokosový olej, kakao, drcené arašídy, javorový sirup a rozmixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.

  7. Krém nalijeme do formy na korpus a dáme do lednice.

  8. Kokosovou polevu připravíme opět v mixéru, do kterého dáme kokosové mléko, kokosový olej, citrónovou šťávu, javorový sirup a propláchnuté kešu ořechy. Vše rozmixujeme na hladkou polevu, kterou nalijeme na krém.

  9. Připravený raw dort dozdobíme kakaem, drcenými arašídy případně jedlými květy. Dáme do lednice a necháme ztuhnout do druhého dne.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page