top of page

ŠŤAVNATÝ SEITAN V SÓJOVÉ OMÁČCE

  • Simply Vegan
  • 29. 5.
  • Minut čtení: 1

„Na první kousnutí nás překvapí zlatavá krusta, kterou vytvořil kukuřičný škrob prudkým restováním. Jemně křupavý obal, pod kterým se ukrývá šťavnatý, hutný seitan s nasátou chutí bylinek. Prudkým zalitím sójové omáčky, a podlitím vody dojde k získání zkaramelizované omáčky s lehce slanou chutí.“

Seitan (pšeničný lepek, ze kterého je díky úpravě vyplaven škrob). Má vysoký obsah bílkovin, tudíž je skvělou náhradou masa pro vegany a vegetariány. Má nízký obsah tuku, cukru a neobsahuje cholesterol. Díky husté konzistenci a vysokému obsahu bílkovin nás zasytí na delší dobu.

" Šťavnatý seitan v sójové omáčce "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2


  • 200 g Seitanu speciál

  • 15 g kukuřičného škrobu (1 1/2 PL)

  • 1/2 ČL mletého tymiánu

  • 1/2 ČL černé soli

  • 2 PL olivového oleje

  • 25 ml sójové omáčky

  • 25 ml vody


Postup


  1. Kousky seitanu propláchneme vodou, necháme okapat a zabalíme do papírové utěrky. Lehce pomačkáme, aby se do utěrky vsákla přebytečná voda.

  2. Do mísy nasypeme kukuřičný škrob, černou sůl, tymián a promícháme.

  3. Jednotlivé kousky seitanu nakrájíme na centimetrové plátky a dáme do mísy k připravené směsi. Krouživými pohyby mísy mísy promícháme plátky seitanu se směsí. Jednotlivé kousky seitanu, by měly být obalené ze všech stran.

  4. Ve woku (hluboké pánvi) zprudka rozpálíme olivový olej a přidáme obalené plátky. Zprudka restujeme. Když je povrch plátků křupavý, vypneme plamen a seitan pokapeme sójovou omáčkou, a přitom nadhazujeme a obracíme plátky, aby se omáčka rozlila stejnoměrně.

  5. To samé uděláme s přidanou vodou. Zapneme plamen a minutu restujeme, aby nám sójová omáčka s vodou zkaramelizovala.

  6. Servírujeme s batáty, rýží nebo se zeleninovým salátem.



Comments


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page