top of page

ZELENÁ POLÉVKA S KAPUSTOU A CUKETOU

Zelená polévka plná nejen vitamínů.

S přidanými praženými semínky a jarní cibulkou dodá neodolatelnou chuť.

Nechme se inspirovat touto zeleninu a zařaďme ji častěji do svého jídelníčku.

Cuketa jako super potravina, která nám pomáhá detoxikovat tělo či zhubnout. Obsahuje řadu důležitých vitamínů pro naše tělo. Z vitamínů je to především provitamín A, který proniká hluboko do našeho těla k jaterním buňkám. Tím ovlivňuje celkově naše zdraví a dodává energii.



"ZELENÁ POLÉVKA S CUKETOU A KAPUSTOU"


Seznam ingrediencí

Porce: 6 porcí

  • 200 g očištěné kapusty

  • 200 g cukety

  • 1 ks cibule

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 40 g kuskusu

  • kmín celý

  • 4 ks bobkového listu

  • sušený libeček

  • 1 ks (kostka) zeleninového bujónu

  • 1,5 l vody

  • 3 ks stonky jarní cibulky

  • sůl, pepř

  • 40 g slunečnicových semínek

  • 40 g dýňových semínek

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 ČL sójové omáčky



Postup

Přípravu této polévky jsem rozdělila na tři části:


-příprava polévky

-příprava kuskusu

-příprava pražených semínek


Příprava polévky

  1. Na slunečnicovém oleji orestujeme dozlatova na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme kmín a bobkový list, aby nám koření pustilo své aroma.

  2. Orestovanou cibuli podlijeme vodou, přidáme zeleninový bujón. Vývar necháme 5 minut povařit.

  3. Kapustu nakrájíme na široké nudličky a přidáme na kostky nakrájenou cuketu. Vaříme 5 minut (cuketa by měla zůstat poloměkká).

  4. Přidáme libeček, sůl a pepř (na dochucení můžeme přidat pár kapek sójové omáčky).

  5. Do uvařené a ochucené polévky přidáme kuskus, promícháme a necháme 10 minut odstát.

Příprava kuskusu

  1. Do kastrůlku dáme kuskus, který zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody a necháme absorbovat vodu 5-10 minut. Kuskus absorbuje vodu, nabobtná a změkne.

Příprava pražených semínek


1. Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci olivového oleje, který necháme na prudkém

plamenu rozpálit.

2. Na rozehřátý olej nasypeme slunečnicová a dýňová semínka. Když nám začnou

semínka praskat, přidáme 1 čajovou lžičku sójové omáčky a vypneme plamen.

Polévku podáváme s upraženými semínky nebo klíčky a na kolečka nakrájenou

jarní cibulkou.


9 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page