top of page

AGAROVÉ TYČINKY SE ZELENINOU


" Agarové tyčinky plněné zeleninou a veganským sýrem. Sladkokyselá chuť agarového rosolu, která nás nejen naladí, ale také probudí. "

Agar je rostlinná želatina, která se vyrábí z některých druhů řas (ruduch). Celá škála minerálních látek, vitamínů a bílkovin činí z agaru velmi vhodnou potravinu pro lidi, kteří trpí nadváhou, vysokým tlakem nebo návaly horka. Agar je bohatým zdrojem jódu, železa a vápníku.

"Zeleninové tyčinky v agaru jako skvělý slaný dezert"


Seznam ingrediencí

Počet porcí : 12 tyčinek


  • 5 g Agaru (1 ks agarové tyčinky)

  • 450 ml vody

  • 4 ks bobkového listu

  • nové koření

  • sůl

  • 2PL jablečného octa

  • 2 PL třtinového cukru

  • 300 g míchané zeleniny (čerstvé nebo mražené)

  • 1 PL slunečnicového oleje

  • 1 ČL zeleninové vegety

  • čerstvou pažitku

  • 50 g vegan strouhaného sýra

  • 1 plátek nori řasy


Postup


  1. Agarovou tyčinku dáme do kastrůlku. Přidáme 450 ml vody, bobkový list, nové koření a necháme agar 30 minut ve vodě bobtnat. Poté vaříme agar na mírném plamenu, za stálého míchání až do úplného rozpuštění.

  2. Do pánve nalijeme slunečnicový olej a přidáme míchanou zeleninu, kterou dochutíme vegetou. Zprudka zeleninu orestujeme, aby byla křupavá.

  3. Nori řasu nakrájíme na dvou centimetrové pásky.

  4. Uvařený agarový nálev dochutíme jablečným octem, cukrem a solí.

  5. Připravíme si formičky (můžeme použít různé tvary), do kterých nejprve dáme plátek nori řasy, posypeme nasekanou pažitkou. Přidáme restovanou zeleninu, vegan sýr a nakonec opatrně zalijeme agarem po okraj formičky.

  6. Necháme v lednici (nejlépe do druhého dne) agar ztuhnout.

Želírující agar můžeme použít i při vaření sladkých ovocných dezertů.




14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page