top of page

NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY

Aktualizováno: 17. 3. 2023

" Raw čokoládové košíčky svou sladkostí, sytostí dokáží pozitivně ovlivnit naše pocity, náladu, pohladit na duši a vyloudit úsměv ve tváři. "

Kakao a jeho konzumace v té nejčistší podobě má pro naše zdraví ty nejlepší benefity. Podporuje tvorbu imunoglobulinu A ve slinách a tím pozitivně ovlivňuje naší odolnost vůči civilizačním chorobám. Obsahuje široké spektrum vitamínů, minerálních látek a antioxidantů.

"Raw čokoládové košíčky plné ořechů"

Seznam ingrediencí

Počet porcí : 9 košíčků


Na košíčky

  • 250 g vlašských ořechů

  • 10 g raw kakaa

  • 30g javorového sirupu

  • 50 ml kokosového oleje

  • 15 g chia semínek

Na krém

  • 4 PL (plné lžíce) arašídového krému

  • 1 ks banánu

  • 50 ml rozehřátého kokosového oleje

  • 1 PL javorového sirupu

  • špetka soli

Na čokoládovou polevu

  • 100 ml rozehřátého kokosového oleje

  • 20 g kakaa

  • 2 PL javorového sirupu ( dle chuti)

  • pár kapek vanilového aroma


Pekanové ořechy na dozdobení

9 ks papírových nebo silikonových košíčků


Postup

Příprava korpusu

  1. Vlašské ořechy rozemeleme nebo rozmixujeme. Přidáme kakao, javorový sirup, chia semínka a na vodní lázni rozehřátý kokosový olej. Vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky.

  2. Připravenou hmotu si rozdělíme na jednotlivé části (velikosti vlašského ořechu) a vytlačujeme do košíčků 1 cm od okraje. Takto připravené korpusy dáme do mrazáku ztuhnout než si připravíme krém a polevu.

Příprava krému

  1. Do mixéru dáme arašídový krém, banán, rozehřátý kokosový olej, sůl a javorový sirup. Rozmixujeme na hladký hustý krém.

Příprava čokoládové polevy

  1. Na vodní lázeni rozehřejeme kokosový olej. Když máme olej rozpuštěný vypneme plamen, aby se nám voda nevařila. Přidáme kakao, javorový sirup a pár kapek vanilkového aroma. Metličkou vymícháme na hladkou polevu a necháme vychladnout.

  2. Košíčky vyndáme z mrazáku. Plníme připraveným arašídovým krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme pekanovým ořechem.

  3. Raw košíčky necháme v lednici do druhého dne ztuhnout. Pokud jsme netrpěliví, dáme košíčky na 2 hodiny do mrazáku.




77 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page