top of page

RAW ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY S BORŮVKAMI A OŘECHY

" Raw čokoládové košíčky plné šťavnatých borůvek a křupavých pekanových ořechů, jako pokrm bohů. V malém množství dokáží pozitivně ovlivnit všechny naše smysly. Rychle doplněná energie a uklidněná mysl. To vše v sobě skrývá jeden čokoládový košíček. "

Raw čokoláda z nepraženého kakaa a kvalitního sladidla obsahuje obrovské množství minerálních látek, vitamínů, antioxidantů a dalších výživných látek. Snadno dokáže zlepšit naši náladu, snížit naši únavu. Již při konzumaci malého množství kvalitní čokolády, dochází ke zvýšení hladiny serotoninu v našem mozku, který ovlivňuje naši náladu.

" Raw čokoládové košíčky s borůvkami a ořechy


Seznam ingrediencí

Počet košíčků: 10 kusů


Čokoládový košíček

  • 100 ml kokosového oleje

  • 30 ml javorového sirupu

  • 15 g kakaa

  • špetka soli

  • 10 ks papírových košíčků

Náplň

  • 150 g čerstvých borůvek

  • 50 g pekanových ořechů


Postup


  1. Na vodní lázni rozehřejeme kokosový olej, který se musí zcela rozpustit (kokosový olej se rozpustí již při krátkém zahřátí). Vypneme plamen.

  2. Přidáme kakao, špetku soli a javorový sirup. Metličkou mícháme 3 minuty, aby nám vznikla krásně hladká čokoládová poleva.

  3. Čokoládovou polevu necháme 10 minut v lednici zchladnout a zároveň trochu zhoustnout.

  4. Pekanové ořechy rozdrtíme nebo nakrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Přidáme borůvky a zalijeme polevou. Opatrně promícháme, aby nám borůvky nepopraskaly, ale krásně se v čokoládové polevě i s ořechy obalily.

  5. Obalené borůvky s ořechy dáme do papírových košíčků a zalijeme přebytečnou čokoládovou polevou.

  6. Naplněné košíčky dáme na menší tác a necháme 15 minut v mrazáku ztuhnout. Takto připravené košíčky skladujeme v lednici.




12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page