top of page

MRKVOVÁ BÁBOVKA

„Mrkvová bábovka je skvělým dezertem pro každou příležitost. Křehká, nadýchaná s velkým množstvím sladké mrkve plné živin.“

Mrkev je zeleninou bohatou na antioxidanty, vlákninu a celou řadu vitamínů. Posiluje imunitní systém, tím zlepšuje kvalitu našeho zdraví. Mrkev je kořenovou zeleninou, kterou díky své chuti můžeme při vaření kombinovat ve sladkých a slaných variantách.

" Mrkvová bábovka "

Seznam ingrediencí


  • 130 g datlové pasty

  • 400 g mrkve

  • 50 g třtinového cukru

  • 18 g mleté skořice

  • 100 g mletých mandlí

  • 12 g kypřícího prášku do pečiva

  • 30 g mletého lněného semínka

  • 30 g mletého slunečnicového semínka

  • 1 dcl vody

  • 300 ml ovesného mléka

  • 1 ks banánu

  • 170 g hladké špaldové mouky

  • 50 ml rozehřátého kokosového oleje

  • špetka soli

  • 1 PL kokosového oleje na vymazání formy

  • 1 PL strouhaného kokosu na vysypání formy


Postup


  1. Do misky dáme mletý len a slunečnicová semínka. Zalijeme 1 dcl vody, promícháme a necháme 5 minut absorbovat vodu.

  2. V míse smícháme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, třtinový cukr, skořici, mleté mandle, prášek do pečiva a promícháme.

  3. Do mixéru dáme datlovou pastu, banán, namočené lněné a slunečnicové semínko, vlažné ovesné mléko, rozehřátý kokosový olej, rozkrájenou mrkev a při vysokých otáčkách rozmixujeme na pyré.

  4. Předehřejeme si troubu na 180°C.

  5. Mrkvové pyré přelijeme do mísy k suchým ingrediencím a promícháme.

  6. Formu na bábovku vytřeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.

  7. Připravenou směs nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme 50 minut při teplotě 180°C.





18 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page