top of page

OMELETA Z HEDVÁBNÉHO SILKEN TOFU

" Omeleta ze silken tofu a černé soli je tou nejlepší zdravou alternativou vajec. Tofu omeleta, která je plná proteinů a neobsahuje žádný cholesterol. Dopřejme si zdravou omeletu bez vajec. "

Tofu je sýr, který se vyrábí ze sójového mléka. Je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (esenciálních aminokyselin, které si tělo neumí vyrobit). Obsažené isoflavony, pomáhají aktivovat estrogenové receptory v lidském těle. Konzumace tofu snižuje návaly horka u žen v menopauze a zvyšuje pružnost cév. Snižuje hladinu inzulínu a cukru v krvi.

" Omeleta s hedvábného Silken tofu "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 omelety


  • 125 g Hedvábné Silken tofu

  • 15 g lahůdkového droždí (3PL)

  • 17 g kukuřičného škrobu (3 PL)

  • 25 ml ovesného mléka (3PL)

  • 1/2 ČL mleté kurkumy

  • 1/4 ČL barevného pepře

  • 1/4 ČL černé soli KALA NAMAK

  • 1 ČL černého sezamu

  • 1 ČL bílého sezamu

  • 5 g mletého lnu

  • 2 PL slunečnicového oleje na smažení


Postup


  1. Do mixéru dáme krémové Silken tofu, lahůdkové droždí, kukuřičný škrob, ovesné mléko, pepř, černý a bílý sezam, černou sůl a mletý len. Rozmixujeme na hladkou omeletovou směs. Dáme do lednice na hodinu uležet.

  2. Pánev potřeme olejem a necháme rospálit.

  3. Naběračkou nabereme omeletovou směs a vylijeme do horké pánve. Krouživým pohybem pánve, necháme směs roztéct po celém obvodu. Smažíme, dokud se nám neodlepí okraje omelety a na povrchu se udělají dírky.

  4. Omeletu otočíme a pečeme po druhé straně dozlatova.

  5. Plníme čerstvou zeleninou a salátem.






21 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page