top of page

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Aktualizováno: 6. 2.

" Pomazánka z červené řepy je další dokonalou pomazánkou. Snadná příprava, skvělá chuť a nádherná barva jsou přednosti této zdravé zeleniny. "

Červená řepa patří mezi kořenovou zeleninu s vysokým obsahem všech důležitých látek jako jsou vitamíny, minerální látky a vláknina. Povařením červené řepy odstraníme její hlinitou chuť. Její tmavě červená barva nám napoví, že konzumace červené řepy nám čistí krev, doplňuje v těle železo a dodá energii. Jako silný antioxidant zbavuje tělo všech škodlivin.

" Pomazánka z červené řepy "

Seznam ingrediencí



  • 420 g syrové červené řepy (2 ks)

  • 1 ks mrkve

  • 1 ks cibule

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 stroužek česneku

  • 2 PL lahůdkového droždí

  • 30 g sojanézy

  • 1 ČL citrónové šťávy

  • 25 g mletého lnu

  • mletý kmín

  • mořská sůl


Postup


  1. Oloupeme červenou řepu a rozkrájíme na menší kostky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme 30 minut do poloměka. Přecedíme a uvařenou červenou řepu necháme vychladnout.

  2. Do mixéru dáme vychlazenou červenou řepu, na menší dílky nakrájenou mrkev, olivový olej, lahůdkové droždí, sojanézu, mletý len, česnek, citrónovou šťávu, kmín a sůl.

  3. Mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.

  4. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do pomazánky.

  5. Pokud by pomazánka byla příliš řídká, přidáme lžíci mletého lnu.



15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page