top of page

POLÉVKA KVĚTÁKOVÁ S MRKVÍ

Aktualizováno: 23. 9. 2023

„Krémová květáková s mrkví, je připravena ze sezónní zeleniny. Především z nízkokalorického květáku, který se pyšní celou řadou vitamínů, minerálních látek a vysokým obsahem vlákniny. Polévka, která nás nejen zahřeje, ale posílí naši imunitu. “

Květák je nízkokalorickou zeleninou s celou řadou léčivých účinků pro náš organismus. Nízký obsah kalorií pomáhá při snižování nadváhy a lehká stravitelnost nezatěžuje naše trávení.

" Polévka květáková s mrkví"

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 6 porcí


  • 700 g květáku (1 menší hlava)

  • 330 g mrkve (4 ks)

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ks žluté cibule

  • 1/2 HR kadeřavé petržele

  • 1,5 l vody

  • 2 PL sušeného tymiánu

  • 1 ks brambory

  • 1 stroužek česneku

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • sůl

Postup


  1. Očistíme květák a rozdělíme na menší růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do hrnce dáme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.

  3. Přidáme propláchnutý květák, mrkev, zeleninový bujón. Oloupanou, nakrájenou bramboru, stroužek česneku, tymián a podlijeme vodou. Vaříme doměkka.

  4. Přidáme petržel a povaříme na mírném plamenu 5 minut.

  5. Uvařenou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Osolíme a dochutíme dle vlastní chuti.

  6. Polévku můžeme obohatit barevnými klíčky nebo semínky. Tím zvýšíme její výživovou hodnotu.





5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page