top of page

SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ BOCHÁNKY S PÓRKEM

Aktualizováno: 13. 11. 2023

„Dnes jsem připravila recept na smažené bramborové bochánky s pórkem. Vzpomínám si, že v dětství byli u nás brambory jednou z nejpoužívanějších surovin v kuchyni. Vyšlehaná bramborová kaše, (která nikdy nezbyla na talíři), bramboráčky a celá řada bramborových jídel.

Na povrchu křupavé, uvnitř pěkně nadýchané. Bramborové bochánky, které můžeme plnit restovanou zeleninou nebo veganským sýrem. “

Brambory nesou mnoho benefitů. Obsahují řadu minerálních látek a rostlinných sloučenin (kyselinu chlorogenovou a kukoaminy), které mohou pomoci snížit krevní tlak. Konzumace brambor díky své sytosti přispívá při regulaci hmotnosti. Rezistentní škrob obsažený v bramborách je vynikajícím zdrojem energie pro zdraví prospěšné bakterie tlustého střeva.

" Smažené bramborové bochánky s pórkem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 13 bochánků


Na bochánky

  • 850 g brambor

  • 1 ks žluté cibule

  • 120 g pórku (1 ks)

  • 100 g vegan másla

  • 1 ČL celého kmínu

  • sůl

Na obalení

  • 70 g hladké špaldové mouky

  • 150 ml vody

  • 1/4 ČL mleté kurkumy

  • 100 g kukuřičné strouhanky

  • slunečnicový olej na smažení


Postup


  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Propláchneme a vaříme ve vodě doměkka.

  2. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kmín a restujeme do sklovata. Kmín nám uvolní své aroma.

  3. Přidáme na kolečka nakrájený pórek. Krátce restujeme, aby nám pórek zavadnul.

  4. Uvařené brambory scedíme a přidáme orestovanou cibuli s pórkem a sůl.

  5. Šťouchadlem na brambory rozšťoucháme a promícháme. Vznikne nám hustá bramborová hmota, kterou necháme vychladnout.

  6. Lžící nabíráme vychlazené bramborové těsto a tvoříme jednotlivé bochánky.

  7. Bochánky obalíme v mouce.

  8. Připravíme si řídké těsto (konzistence jako na palačinky) z vody, mouky a kurkumy. Metličkou vymícháme na hladké tekuté těstíčko.

  9. Jednotlivé bochánky obalené v mouce namáčíme v těstíčku, a nakonec v kukuřičné strouhance.

  10. V pánvi rozpálíme olej a obalené bochánky smažíme dozlatova po obou stranách.

  11. Podáváme se salátem, dipem nebo jinou dobrotou.



20 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page