top of page

FAZOLOVÁ POMAZÁNKA

Aktualizováno: 29. 9. 2023

„Tato fazolová pomazánka má mnoho podob. Záleží na tom, jaké suroviny použijeme. Já miluji jednoduchost, tak jsem ji připravila se sušenými rajčaty a chuť fazolí zvýraznila balzamikovým octem. Fazole v jakékoliv podobě jsou skvělým zdrojem nejen proteinů.“

Fazole jsou luštěniny s významným zdrojem vlákniny, rostlinných bílkovin (proteinů) a minerálních látek. Oproti tomu, fazole svým velice nízkým obsahem tuků a kalorií patří mezi jednu z nejvýživnějších potravin v rostlinné říši. Přidáním vhodného koření snížíme případné nadýmání při jeho konzumaci.

" Fazolová pomazánka "

Seznam ingrediencí


  • 200 g červených fazolí - ADZUKI

  • 1/2 ČL koření Saturejka

  • 1 ks žluté cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 PL olivového oleje

  • 3 PL balzamikového octa

  • 1 ČL sladké červené papriky

  • 5 plátků sušených rajčat

  • 100 ml sojanézy

  • 1 hrst kadeřavé petržele

  • pepř

  • sůl

Postup


  1. Fazole propláchneme studenou vodou. Dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme namočené minimálně 8 hodin (nejlépe přes noc).

  2. Druhý den vylijeme přebytečnou vodu, opět propláchneme. Fazole vaříme v čisté vodě s kořením Saturejka doměkka (Satutejka působí proti nadýmání).

  3. Uvařené fazole scedíme a necháme vychladnout.

  4. Do mixéru dáme vychlazené fazole, česnek, olivový olej, červenou papriku, sojanézu, balzamikový ocet a rozmixujeme na hustou, hrubou kaši.

  5. Vzniklou hmotu dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, petržel, nakrájená sušená rajčata, sůl, pepř a důkladně promícháme.





15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page