top of page

HALLOWEENSKÝ BURGER

Aktualizováno: 7. 10. 2023

„Teď je ten správný čas, kdy můžeme experimentovat se zeleninou mnoha tváří, a tou je dýně. Zdravá a vhodná k přípravě nekonečného množství sladkých a slaných pokrmů. Halloweenský neodolatelný burger je jedním z nich.“

Každá barva, kterou mají jednotlivé druhy ovoce a zeleniny nám napovídají, který orgán podporují.

Dýně svým sytě oranžovým zbarvením napovídá, že je tou vhodnou potravinou, která napomáhá správné funkci žaludku, žlučníku, sleziny a ledvin. Díky svému složení posiluje náš imunitní systém. Zařaďme si tuto zdravou zeleninu v našeho jídelníčku.


" Halloweenský burger "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 15 burgerů


  • 660 g očištěné dýně

  • 220 g očištěné mrkve (3 ks)

  • 240 g rozemletých ovesných vloček na mouku

  • 2 PL dijonské hořčice

  • 1 ks žluté cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 80 g mletého lnu

  • 3 PL balzamikového octa

  • 2 PL olivového oleje

  • 25 g lahůdkového droždí

  • 1 ČL kurkumy

  • 1 HR nasekané petržele kadeřavé

  • sůl

  • pepř

  • 3 PL hladké špaldové mouky na obalení

  • slunečnicový olej na smažení


Postup


  1. Očištěnou dýni od jadřince a oloupanou od tvrdé slupky nakrájíme na malé kousky a dáme do mixéru. Přidáme očištěnou mrkev, nakrájenou na menší kousky, abychom usnadnily mixování.

  2. Přidáme česnek, balzamikový ocet, olivový olej a vše rozmixujeme na husté pyré. Přendáme do mísy.

  3. Přidáme zbytek ingrediencí: najemno nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici, lahůdkové droždí, kurkumu, nasekanou petržel, sůl a pepř. Promícháme a přidáme na mouku rozmixované ovesné vločky. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme do plastové krabice s víkem a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici (já si nechávám směs na burgery v lednici přes noc).

  4. Vytvarujeme si vyšší placky ve tvaru burgerů a obalíme ve špaldové mouce.

  5. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a burgery smažíme dozlatova po obou stranách.

  6. Halloveenské burgery podáváme vložené do pečiva s přidáním vybrané zeleniny nebo s přílohou, kterou máme rádi (bramborová kaše, rýže, luštěniny).



8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page