top of page

PODZIMNÍ SALÁT

Aktualizováno: 25. 10. 2023

„ Není pro mě rozhodující, zda název salátu je podzimní nebo zimní. Důležité je, že tento salát je skvělou inspirací pro přípravu chutného, barevného salátu. V těchto chladných měsících snadno doplní naši životní sílu. Díky pečeným batátům a cizrně nás zasytí, ale také zahřej.“

Cizrna je královnou luštěnin, která obsahuje významné množství esenciálních aminokyselin a neobsahuje lepek. Konzumace cizrny je pro nás velkým přínosem pro udržení životní síly a energie.

Batáty jsou z pohledu tradiční čínské medicíny potravinou, která posiluje v našem těle nedostatečnou čchi (životní energii). Dopřejme si potraviny, které nám pomáhají posilovat naše zdraví.

" Podzimní salát "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce salátu


  • 350 g batátů (menší batát)

  • 150 g cizrny ve slaném nálevu

  • 3 PL olivového oleje

  • 290 g červeného zelí

  • 50 ml citrónové šťávy

  • 200 g vegan řecký sýr (od VIOLIFE Greek white)

  • 125 g baby špenát

  • 1 ČL černého sezamu

  • sůl

  • javorový sirup na pokapání salátu


Postup


  1. Oloupeme batáty a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme scezenou a propláchnutou cizrnu. Přidáme dvě lžíce olivového oleje, sůl a promícháme.

  2. Předehřejeme si troubu na 190°C.

  3. Promíchané batáty s cizrnou vyložíme na plech s pečícím papírem a pečeme 30 minut na 190°C.

  4. V míse si nakrouháme najemno červené zelí, přidáme lžíci olivového oleje, citrónovou šťávu a promícháme.

  5. Do servírovacích misek dáme na dno baby špenát, ochucené červené zelí, upečené batáty s cizrnou.

  6. Nakrájíme na kostičky Greek sýr, posypeme černým sezamem, a nakonec pokapeme javorovým sirupem.



22 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page