top of page

CUKETOVÁ POLÉVKA

Aktualizováno: 24. 11. 2023

„Je mnoho druhů zeleniny, z které můžeme připravit skvělou polévku. Proto jsem dnes vybrala zelenou cuketu. Římský kmín zvýraznil chuť polévky a kokosové mléko polévce dodalo jemnost. Osmažené krutony s žitného chleba daly polévce sytost. Cuketová polévka patří mezi polévky, které pohladí naše smysli.“

Cuketa je nízkoenergetická zelenina obsahující velké množství vitamínů a minerálních látek. Konzumace cukety příznivě působí na vylučování vody, odpadních látek a kyselin z těla. Zbavuje střeva toxinů a váže tukové látky. Posiluje všechny sliznice v těle.


" Skvělá cuketová polévka "



Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce


  • 270 g cukety (1 kus)

  • 190 g brambor (2 menší brambory)

  • 3 stroužky česneku

  • 2 PL olovového oleje

  • 1 ks cibule

  • 1 litr vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 100 g mraženého listového špenátu

  • 1/2 ČL naloženého kopru

  • 1/4 ČL římského kmínu

  • 1/2 ČL libečku

  • 2 PL kokosového mléka

  • 1/2 PL citrónové šťávy

  • sůl


Postup


  1. Do hrnce dáme olivový olej, římský kmín a na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme cibuli do sklovata.

  2. Podlijeme vodou. Přidáme zeleninový bujón, na kostky nakrájenou cuketu, brambory, stroužky česneku, kopr, špenát a vaříme doměkka.

  3. Když je zelenina měkká, přidáme libeček, kokosové mléko a krátce povaříme.

  4. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladkého krému.

  5. Přidáme citrónovou šťávu a sůl dle chuti.

  6. Polévku servírujeme s krutony, klíčky nebo semínky.





8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page