top of page

KOKOSOVÉ HRUDKY

„Jako malá holka jsem milovala kokosky. Maminka je připravovala vždy o Vánocích společně s dalšími druhy cukroví. Tento recept na kokosové hrudky jsem připravila ve veganské variantě z cizrnového sněhu a kokosu. Sladkost, křehkost a pohoda k Vánocům patří.“

Kokos je ovoce s mnoha benefity pro naše zdraví. Obsahuje velké množství prospěšných antioxidantů, stabilizuje hladinu cukru v krvi, posiluje imunitu a pomáhá v boji proti srdečním chorobám. Kokos je nazýván exotickým zdrojem zdraví a krásy, proto je často též využívám i v kosmetických přípravcích, které mají velmi silné účinky.


" Kokosové hrudky "


Seznam ingrediencí

Počet porcí: 16 hrudek


  • 170 g strouhaného kokosu

  • 75 ml cizrnového nálevu (340 g naložené cizrny v nálevu)

  • 40 ml javorového sirupu

  • 1 ČL mleté vanilky

  • 1/4 ČL mleté kurkumy

  • špetka soli

  • čokoládová poleva


Postup


  1. Sklenici s cizrnou necháme nejlépe přes noc v lednici. Nálev se pak snadno vyšlehá.

  2. Přes sítko scedíme cizrnu a nálev přelijeme do vyšší nádoby. Vyšleháme v tuhý sníh.

  3. V misce smícháme strouhaný kokos, mletou vanilku, kurkumu, sůl a promícháme.

  4. Přidáme cizrnový sníh, javorový sirup a vypracujeme těsto.

  5. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  6. Lžičkou tvoříme hrudky, které v dlani promačkáme a obalíme v kokosu. Obalené kokosové hrudky dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  7. Pečeme 30-35 minut /150° C dozlatova.



Pozn.: Kokosové hrudky můžeme celé obalit v čokoládové polevě, postříkat čokoládou nebo nechat krásně zlatavé.

30 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page