top of page

RAW KEŠU ŘEZY

Aktualizováno: 29. 2.

„Takto připravené kešu řezy, patří k mým oblíbeným raw dezertům. Ve fantazii a přípravě sladkostí se meze nekladou. První vrstvu jsem připravila z mandlí, ovesných vloček a datlové pasty. Chuť, druhé kešu vrstvy, jsem zvýraznila strouhaným kokosem a citrónovou šťávou. A poslední vrstva čokoládového krému, je tou sladkou tečkou tohoto dezertu. “

Kešu ořechy, mají hned několik důležitých benefitů, proč si je dopřát. Mají vysoký obsah vitamínu K, vápníku a draslíku, který chrání naše kosti před zlomeninami. Jsou skvělým zdrojem proteinu, jehož aminokyseliny jsou nepostradatelnou látkou při nabírání svalové hmoty.


" Raw kešu řezy "


Seznam ingrediencí

Počet porcí: 9 kešu řezů


Na korpus

  • 100 g ovesných vloček

  • 120 g datlové pasty

  • 100 g drcených mandlí (natural)

  • 50 ml kokosového oleje

  • pár kapek mandlového aroma


Na kešu krém

  • 200 g kešu ořechů

  • 150 ml kokosového oleje

  • 100 h drceného kokosu

  • 3 PL javorového sirupu

  • 1 ks citrónu (vymačkané šťávy)

  • špetka soli


Na čokoládový krém

  • 150 ml kokosového oleje

  • 20 g kakaa

  • 10 ml javorového sirupu

  • 1 ks banánu

  • pár kapek mandlového aroma


Postup


  1. Nejlépe přes noc necháme namočené kešu ořechy ve vodě, aby kešu krém byl jemný a hladký.

  2. Na přípravu korpusu dáme do mísy ovesné vločky, datlovou pastu, drcené mandle, rozehřátý kokosový olej (na vodní lázni), mandlové aroma a vypracujeme kompaktní těsto.

  3. Formu (použila jsem formu na chléb), vyložíme pečícím papírem. Těsto na korpus do formy vymačkáme a dáme do lednic.

  4. Kešu krém připravíme ve vysokovýkonném mixéru.

  5. Propláchnuté kešu ořechy dáme do mixéru, přidáme rozehřátý kokosový olej, drcený kokos, citrónovou šťávu, javorový sirup, sůl a mixujeme 3-5 minut při vysokých otáčkách. Hotový kešu krém vylijeme na korpus a vrátíme do lednice.

  6. Na přípravu čokoládového krému si dáme na vodní lázeň rozehřát kokosový olej. Přidáme kakao, javorový sirup, mandlové aroma a metličkou vyšleháme na hladkou polevu. Když je poleva krásně hladká a teplota tak 30 °C vypneme plamen. Tyčovým mixérem rozmixujeme banán, který přidáme do polevy a metličkou vyšleháme, aby se vše spojilo. Polevu necháme vychladnout a následně vylijeme do formy na kešu krém. Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.

  7. Druhý den rozkrájíme na požadovaný tvar.


17 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page