top of page

ZELENÁ POLÉVKA

„Přicházející jaro a Velikonoční dny s ním spojeny, mě inspirovali k přípravě zelené polévky. Léčivé rostliny a magické bylinky, které jsem na přípravu polévky použila, doslova nastartují náš organismus. Vysoký obsah vitamínů a minerálních látek nás nabije novou silou a energií.“


Kopřiva a její blahodárné účinky na naše zdraví, jsou nekonečné. Pravidelné užívání kopřivy má silně čistící účinky od škodlivých toxinů a jiných usazenin v těle. Čistí krev, pomáhá odolávat stresu a fyzickému vypětí. Snižuje výrazně hladinu cukru v krvi a působí pozitivně na celý organismus.

" Zelená polévka "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 5 porcí


  • 1 l vody

  • 100 g mladé kopřivy

  • 50 g baby špenátu

  • 1 ks žluté cibule

  • 3 stonky jarní cibulky

  • 20 g kadeřavé petržele

  • 20 g pažitky

  • 1 ČL libečku

  • 1 hrst čerstvé bazalky

  • 1 ČL koriandru

  • 30 g másla

  • 100 ml vegan smetany na vaření (Rama)

  • černá sůl

  • zeleninový bujón


Postup


  1. Kopřivu, baby špenát, jarní cibulku a všechny čerstvé bylinky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a nasekáme na menší kusy.

  2. Do hrnce dáme máslo, na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, česnek a restujeme cibuli do sklovata.

  3. Přidáme kopřivu, baby špenát, petržel, pažitku a krátce restujeme (špenát a kopřiva zvadne). Přilijeme vodu, přidáme zeleninový bujón a pod pokličkou vaříme 10 minut.

  4. Přisypeme zbytek bylinek (libeček, koriandr, bazalku). Přidáme smetanu a na mírném plamenu krátce povaříme.

  5. Vypneme plamen, přidáme černou sůl a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém.

  6. Polévku podáváme s tousty a pečenými cherry rajčaty.


Poznámka: Cherry rajčata jsem opláchla a dala do pečící misky. Pokapala olivovým

olejem, posypala tymiánem a v předehřáté troubě pekla 15 minut 180°C.




7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page