top of page

POMAZÁNKA Z UZENÉHO TOFU

Aktualizováno: 22. 3.

„Je mnoho surovin, které používáme při přípravě různých pokrmů. Suroviny, které si nesou svoji specifickou chuť. Tofu je vyjímečné, svou neutrální chutí a bohatou infuzí důležitých složek pro naše zdraví. Díky své schopnosti, pohltit chuť použitých ingrediencí se tak používá při přípravě sladkých i slaných pokrmů.“

Tofu, kromě vysokého obsahu bílkovin je také bohatým zdrojem tuků, vitamínů a minerálů. Obsah vápníku, manganu, železa, selenu, mědi, fosforu, hořčíku, zinku a omega 3 mastných kyselin. Tofu je super koktejlem pro naše buňky.

" Pomazánka z uzeného tofu "

Seznam ingrediencí



  • 150 g uzeného tofu (kostka)

  • 1/2 ks žluté cibule

  • 30 g Dijonské hořčice

  • 60 g sojanézy

  • 2 ks sterilované okurky


Postup


  1. Uzené tofu propláchneme pod tekoucí vodou, vysušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kusy. Vložíme do vyšší nádoby, přidáme dijonskou hořčici, sojanézu a tyčovým mixérem rozmixujeme na hustý, hladký krém.

  2. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k tofu pomazánce.

  3. Sterilovanou okurku nastrouháme najemno.

  4. Vše důkladně promícháme a super rychlá pomazánka se může podávat.


Poznámka: Díky uzenému tofu není třeba už pomazánka solit. Pokud ano, doporučuji

uzenou sůl.


10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page