top of page

ZELENINOVÝ SALÁT S POMERANČEM

Aktualizováno: 2. 5.

„S příchodem teplých, letních dní naše tělo vyžaduje stravu, která nás osvěží, povzbudí a

ochladí. Zeleninový salát s pomerančem je koktejlem sladkokyselé chuti, která nás osvěží,

zasytí a dodá ty správné živiny a řadu antioxidantů."

Pomeranče přispívají k celkové hydrataci těla, která podporuje psychickou a fyzickou vitalitu. Optimalizuje funkci orgánů. Pomeranče mají vysoký obsah vitamínu C (jeden pomeranč dokonce zajistí 80 % ideálního denního příjmu tohoto vitamínu), který podporuje funkci imunitního systému.

" Zeleninový salát s pomerančem "
Seznam ingrediencí

Počet porcí: 3 porce salátu


  • 300 g syrové červené řepy (2 ks)

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ks žluté cibule

  • 1 ks pomeranče

  • 50 g rukoly

  • 40 g vlašských ořechů

  • 1/2 ks citrónu

  • 1 ČL javorového sirupu

  • sůl dle chuti


Postup


  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Syrovou řepu omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Cibuli oloupeme a společně s řepou pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme hodinu/200°C.

  2. Rukolu opláchneme a dáme do připravené mísy. Přidáme olivový olej, vlašské ořechy, citrónovou šťávu a promícháme.

  3. Vychlazenou, upečenou řepu a cibuli nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky a přidáme do salátu.

  4. Sůl přidáme dle chuti. Salát promícháme a servírujeme pokapaný javorovým sirupem.


7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page