top of page

ŠPAGETY S AJVAREM

  • Simply Vegan
  • 1. 8. 2024
  • Minut čtení: 1

„Oblíbené špagety přelité ajvarem, který je připraven z pečených paprik dodají dnešnímu obědu lehkost a letní svěžest. Sladkokyselá chuť ajvaru zvýrazněná chilli kořením probudí naše buňky. Naložený pečený ajvar je tou skvělou volbou pro rychlou přípravu zdravého oběda.“

ree

Červené papriky obsahují extra porci betakarotenu. Provitamín A spolu s vitamínem C má omlazující účinky. Bioflavonoid rutin, který papriky obsahují má silné antioxidační účinky (chrání naše cévy před tvrdnutím).

" Špagety s ajvarem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce


  • 250 g semolinových špaget

  • 350 g ajvaru (bez konzervantů)

  • 200 g loupaných rajčat v rajčatové šťávě

  • 1 ks mrkve

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 ks cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1/2 ČL bazalky

  • 1/2 ČL oregana

  • 1/2 ČL provensálského koření

  • 1/4 ČL chilli (pokud chceme pikantní)

  • 1 ČL javorového sirupu

  • sůl


Postup


  1. Špagety uvaříme ve vodě viz návod na obalu.

  2. Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a restujeme do sklovata.

  3. Mrkev nastrouháme najemno a přidáme do pánve.

  4. Přidáme ajvar, do kterého přilijeme 1 dl vody, abychom ho lehce naředili.

  5. Přisypeme bazalku, oregano, provensálské koření, chilli. Česnek nastrouháme najemno a krátce povaříme.

  6. Loupaná rajčata dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme do pánve. Na mírném plamenu krátce povaříme a vypneme.

  7. Javorový sirup a sůl přidáme dle chuti.



ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page