TAGLIATELLE NA HOUBÁCH
- Simply Vegan
- před 9 hodinami
- Minut čtení: 1
„U tohoto pokrmu dominuje intenzivně příjemná kořeněná vůně hub a česneku. Působí jako kombinace italské kuchyně s lehkým dotekem Asie. Oběd, který je ideální pro milovníky hub, kteří chtějí něco víc než klasickou smetanovou verzi.“

Houby mají celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Obsahují Beta-glukany, které stimulují imunitní systém (podporují tvorbu bílých krvinek). Hlíva ústřičná a shiitake jsou v tomto ohledu obzvlášť silné. Podporují kardiovaskulární zdraví, jako silný antioxidant chrání naše cévy a srdce.
" Tagliatelle na houbách "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4
200 g tagliatell
150 g mražených hub
100 g čerstvých žampionů
2 PL slunečnicového oleje
2 ks žluté cibule
2 PL sójové omáčky
125 g baby špenátu
1/2 ČL římského kmínu
3 stroužky česneku
1 ČL houbového koření
1 PL lahůdkového droždí
sůl
pepř
Postup
Tagliatelle uvaříme ve vodě viz návod.
Do pánve dáme lžíci oleje, na proužky nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.
Přidáme mražené houby, lehce podlijeme vodou, přidáme koření na houby, stroužek nastrouhaného česneku a vaříme do poloměkka.
Očistíme si žampiony a větší rozkrojíme.
Když jsou houby poloměkké, přidáme žampiony a restujeme za občasného míchání. Žampiony ztmavnou a pustí šťávu.
Do hluboké pánve dáme lžíci oleje, na kostičky nakrájenou cibuli, římský kmín a restujeme do sklovata.
Přidáme baby špenát, nastrouhaný česnek a promícháme. Když špenát povadne, pustí šťávu, přidáme lahůdkové droždí a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Ke špenátu přidáme houby, tagliatelle a vše důkladně promícháme.
Pro pikantnost přidáme chilli.

Comments