ZELENÝ KRÉM S BÍLOU FAZOLÍ A HRÁŠKEM
- Simply Vegan
- 10. 7.
- Minut čtení: 1
„Tato polévka je jemná, hladká a sytá díky fazolím, přesto krásně lehká. Fazole, polévce propůjčují hutnost a sladký hrášek do ní vnáší svěží jarní tón. Římský kmín přidává lehce kouřovou notu, zatímco tymián polévce vdechuje bylinkovou vůni. Krémová polévka, jejíž příprava je snadná a výživově bohatá.“

BÍLÉ FAZOLE jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Podporují růst svalů, regeneraci a dodávají energii. Díky nízkému glykemickému indexu a vysokému obsahu vlákniny pomáhají vyrovnávat glukózu v krvi. Jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů (hlavně železa, hořčíku, kyseliny listové, vápníku a zinku). Podporují hubnutí a delší sytost.
" Zelený krém s bílou fazolí a hráškem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4
1 ks plechovka bílých fazolí (400 g plechovka/240 g čistá váha)
1 ks plechovka hrášku (400 g plechovka/240 g čistá váha)
1 ks červené cibule
2 PL olivového oleje
1 kostka zeleninového bujónu
1 l vody
3 stroužky česneku
200 g brambor (2 ks)
1/2 ČL tymiánu
1/2 ČL římského kmínu
40 g baby špenátu (hrst)
170 g kokosového mléka
sůl
pepř
pro pikantnost přidáme chilli
Postup
Z fazolí a hrášku vylijeme vodu a důkladně propláchneme.
Do hrnce na polévku dáme olivový olej a na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín, česnek a restujeme cibuli do sklovata.
Přidáme vodu, zeleninový bujón a na slabší plátky brambory. Brambory uvaříme doměkka.
Přisypeme baby špenát, fazole, hrášek, tymián a chilli. Přilijeme kokosové mléko a krátce za občasného míchání povaříme. Vypneme plamen.
Tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Nakonec přidáme sůl a pepř dle chuti.
Podáváme s naklíčenými semínky nebo opečeným chlebem.

Komentáře