top of page

ZELENÝ KRÉM S BÍLOU FAZOLÍ A HRÁŠKEM

  • Simply Vegan
  • 10. 7.
  • Minut čtení: 1

„Tato polévka je jemná, hladká a sytá díky fazolím, přesto krásně lehká. Fazole, polévce propůjčují hutnost a sladký hrášek do ní vnáší svěží jarní tón. Římský kmín přidává lehce kouřovou notu, zatímco tymián polévce vdechuje bylinkovou vůni. Krémová polévka, jejíž příprava je snadná a výživově bohatá.“

ree

BÍLÉ FAZOLE jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Podporují růst svalů, regeneraci a dodávají energii. Díky nízkému glykemickému indexu a vysokému obsahu vlákniny pomáhají vyrovnávat glukózu v krvi. Jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů (hlavně železa, hořčíku, kyseliny listové, vápníku a zinku). Podporují hubnutí a delší sytost.

" Zelený krém s bílou fazolí a hráškem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4


  • 1 ks plechovka bílých fazolí (400 g plechovka/240 g čistá váha)

  • 1 ks plechovka hrášku (400 g plechovka/240 g čistá váha)

  • 1 ks červené cibule

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1 l vody

  • 3 stroužky česneku

  • 200 g brambor (2 ks)

  • 1/2 ČL tymiánu

  • 1/2 ČL římského kmínu

  • 40 g baby špenátu (hrst)

  • 170 g kokosového mléka

  • sůl

  • pepř

  • pro pikantnost přidáme chilli


Postup


  1. Z fazolí a hrášku vylijeme vodu a důkladně propláchneme.

  2. Do hrnce na polévku dáme olivový olej a na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín, česnek a restujeme cibuli do sklovata.

  3. Přidáme vodu, zeleninový bujón a na slabší plátky brambory. Brambory uvaříme doměkka.

  4. Přisypeme baby špenát, fazole, hrášek, tymián a chilli. Přilijeme kokosové mléko a krátce za občasného míchání povaříme. Vypneme plamen.

  5. Tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Nakonec přidáme sůl a pepř dle chuti.

  6. Podáváme s naklíčenými semínky nebo opečeným chlebem.

ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page