ŠVESTKOVÝ DEZERT BEZ LEPKU
- Simply Vegan
- 27. 8.
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 28. 8.
„Švestkový dezert, který má úplně jiný charakter než klasický švestkový koláč. Díky mandlové mouce je těsto hutnější a jemnější s oříškovým podtónem. Rýžová mouka udrží vlhkost. Výsledkem, je zdravá verze šťavnatého švestkového dezertu, u kterého nikdy neochutnáme jen jeden kousek.“

Švestky jsou pro nás malý poklad s celou řadou benefitů. Obsažená vláknina pomáhá předcházet zácpě a prospívá střevní mikrobiotě. Obsahuje minerální látky, antioxidanty a vitamíny. Jsou zdrojem vitamínu C (podporuje zdravou kůži, cévy, imunitu). Mají nízký glykemický index.
" Švestkový dezert bez mouky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 12
Pečící forma 20x30 cm
500 g vypeckovaných švestek
lněné vejce (4 PL mletého lnu smícháme s 10 PL vody)
300 g drcených mandlí na mouku
60 g rýžové mouky
1 ČL skořice
3 ČL kypřícího prášku do pečiva
1 ČL jedlé sody
1/4 ČL mandlového aroma
250 ml ovesného mléka
70 g třtinového cukru
Postup
V hrnku si připravíme lněné vejce. Smícháme mletý len s vodou a necháme bobtnat 10 minut.
Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.
V míse smícháme mandlovou a rýžovou mouku, cukr, kypřící prášek, sodu, skořici, mandlové aroma. Přidáme vlažné mléko, lněné vejce a důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Připravené těsto vylijeme do formy s pečícím papírem necháme 10 minut odpočinout.
Švestky klademe stejnoměrně na těsto, slupkou dolů.
Pečeme 40 minut/180°C







Komentáře