top of page

ŠVESTKOVÝ DEZERT BEZ LEPKU

  • Simply Vegan
  • 27. 8.
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 28. 8.

„Švestkový dezert, který má úplně jiný charakter než klasický švestkový koláč. Díky mandlové mouce je těsto hutnější a jemnější s oříškovým podtónem. Rýžová mouka udrží vlhkost. Výsledkem, je zdravá verze šťavnatého švestkového dezertu, u kterého nikdy neochutnáme jen jeden kousek.“

ree

Švestky jsou pro nás malý poklad s celou řadou benefitů. Obsažená vláknina pomáhá předcházet zácpě a prospívá střevní mikrobiotě. Obsahuje minerální látky, antioxidanty a vitamíny. Jsou zdrojem vitamínu C (podporuje zdravou kůži, cévy, imunitu). Mají nízký glykemický index.

" Švestkový dezert bez mouky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 12

Pečící forma 20x30 cm


  • 500 g vypeckovaných švestek

  • lněné vejce (4 PL mletého lnu smícháme s 10 PL vody)

  • 300 g drcených mandlí na mouku

  • 60 g rýžové mouky

  • 1 ČL skořice

  • 3 ČL kypřícího prášku do pečiva

  • 1 ČL jedlé sody

  • 1/4 ČL mandlového aroma

  • 250 ml ovesného mléka

  • 70 g třtinového cukru


Postup


  1. V hrnku si připravíme lněné vejce. Smícháme mletý len s vodou a necháme bobtnat 10 minut.

  2. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.

  3. V míse smícháme mandlovou a rýžovou mouku, cukr, kypřící prášek, sodu, skořici, mandlové aroma. Přidáme vlažné mléko, lněné vejce a důkladně promícháme.

  4. Troubu předehřejeme na 180°C.

  5. Připravené těsto vylijeme do formy s pečícím papírem necháme 10 minut odpočinout.

  6. Švestky klademe stejnoměrně na těsto, slupkou dolů.

  7. Pečeme 40 minut/180°C


ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page