SEZAMOVÉ KOLÁČKY S PUDINKEM
- Simply Vegan
- 2. 10.
- Minut čtení: 2
Aktualizováno: 2. 10.
„Malý dortík nebo svěží koláček? Je jedno jak si tento lahodný dezert pojmenujeme. Sezamové těsto, je díky banánům a Tahini krásně vláčné a měkké. Krémová, sladká vrstva vanilkového pudinku se krásně propojí s přirozenou sladkokyselou chutí čerstvého ovoce. Je to dokonalá inspirace pro zdravé mlsání.“

Sezamová semínka jsou drobná, ale výživově dost "nabitá." Jsou zdrojem kvalitních tuků (obsahují hodně nenasycených mastných kyselin), které podporují zdravé srdce a cévy. Bohaté na minerály (vápník důležitý pro kosti a zuby, železo, hořčík, zinek a měď). A celou řadu důležitých látek pro zdravou imunitu.
" Sezamové koláčky s pudinkem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 10
2 ks zralých banánů (380 g)
100 g bílého loupaného sezamu
150 g ovesných vloček (mletých na mouku)
2 PL sezamové pasty Tahini
3 PL javorového sirupu
1 ČL kypřícího prášku
špetka soli
1 ČL skořice
10 ks čerstvých malin
10 ks borůvek
300 ml ovesného mléka
1 sáček vanilkového pudinku
2 PL třtinového cukru
1/4 ČL mleté kurkumy
Postup
Troubu předehřejeme na 180°C.
Vidličkou rozmačkáme banány, přidáme sezamovou pastu Tahini, javorový sirup a promícháme.
Do mísy dáme všechny suché ingredience: sezamová semínka, umleté ovesné vločky, kypřící prášek, sůl a skořici. Promícháme a přidáme rozmačkané banány s javorovým sirupem a Tahini.
Vypracujeme těsto, které lžicí dáme na plech s pečícím papírem a tvoříme hrudky. Uprostřed koláčku, pomocí lžíce uděláme důlek na vylití pudinku (nebo jiné náplně).
Koláčky pečeme v předehřáté troubě 25 minut/180 °C do zlatova. Necháme vychladnout.
Ovesné mléko rozdělíme na dvě části. Jednu část cca 200 ml dáme do kastrůlku a na mírném plamenu zahříváme. Do druhého dílu (100 ml) dáme pudinkový prášek, třtinový cukr, kurkumu a metličkou důkladně promícháme. Přelijeme do kastrůlku a vaříme do zhoustnutí viz návod.
Hustý pudink vylijeme do středu sezamových koláčků a dozdobíme ovocem, malinou, borůvkou a strouhanou čokoládou.

Komentáře