top of page

DÝŇOVÝ HUMUS

  • Simply Vegan
  • před 18 hodinami
  • Minut čtení: 1

„Cizrna a tahini tvoří u tohoto humusu hutný a lehce oříškový základ, který je typický pro klasický humus. Pečená dýně vnáší do humusu přirozenou sladkost, smetanovou konzistenci, a navíc karamelové tóny. Orientální nádech a hloubku dodá římský kmín.“

ree

Dýně je všestranná chutná surovina, ale také skutečná výživová hvězda. Je bohatá na vitamíny a antioxidanty, minerální látky a vlákninu. Podporuje naši imunitu, zdravou pokožku a zrak. Semínka dýně jsou superpotravinou, obsahují zinek, hořčík, bílkoviny a zdravé tuky.

" Dýňový humus "

Seznam ingrediencí


  • 350 g oloupané, čisté dýně

  • 240 g cizrny z plechu

  • 2 PL sezamové pasty Tahini

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 stroužek česneku

  • šťáva z 1/2 ks citrónu

  • 1/2 ČL mletého římského kmínu

  • 5 PL vody

  • 1/4 ČL mleté skořice

  • sůl

  • na ozdobu dýňová semínka


Postup


  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.

  2. Dýni oloupeme, vydlabeme jadřinec a čistou rozkrájíme na kostky.

  3. Na plech s pečícím papírem rozložíme rozkrájenou dýni, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě 25 minut/180°C. Necháme vychladnout.

  4. Do mixéru dáme propláchnutou cizrnu, pečenou dýni, tahini, olivový olej, česnek, citrónovou šťávu, římský kmín, sůl, skořici a vodu. Mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém. Pokud je humus příliš hustý přidáme převařenou vodu.


ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page