top of page

RÝŽOVÉ KULIČKY V ČOKOLÁDĚ

  • Simply Vegan
  • před 5 dny
  • Minut čtení: 1

„Chuťový profil u těchto rýžových kuliček bych přirovnala k zdravému dezertu nebo luxusním pralinkám. Při prvním skousnutí ucítíme tenkou vrstvu hořké čokolády, která se rychle rozpouští na jazyku. Uvnitř se skrývá měkká, vláčná a lehce žvýkavá hmota. Díky rýžovým chlebíčkům působí lehčeji než běžné dezerty.“

ree

Rýže je zdrojem komplexních sacharidů. Dodává stabilní energii, ne tak rychlý cukrový náraz, jako sladkosti. Je spíš dlouhotrvající palivo pro mozek a svaly. Pomáhá hydratovat tělo. Rýže ve formě rýžových chlebíčků dodává lehkost a sytost zároveň bez přebytečných kalorií.

" Rýžové kuličky v čokoládě "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 25


  • 8 ks rýžových chlebíčků se sezamem a mořskou solí (zakoupeno v DM)

  • 1 ks banánu (240 g)

  • 170 g mandlového krému

  • 7 ks vypeckovaných datlí (40 g)

  • 2 PL vody


čokoládová poleva

  • 100 g hořké čokolády

  • 2 PL mandlového mléka

  • 1 PL kokosového oleje

  • 3 PL javorového sirupu

  • 2-4 PL vody

  • pár kapek mandlového aroma


Postup

  1. V mixéru postupně rozmixujeme nalámané rýžové chlebíčky na drť.

  2. Přidáme banán, mandlový krém, vypeckované datle, vodu a vše rozmixujeme na hustý, hrubý krém. Pokud chceme mít hmotu na kuličky sladší, přidáme javorový sirup. Pokud nám připadá hmota příliš hustá, opatrně přidáme lžíci vody.

  3. Z hmoty koulíme 2 cm kuličky, které klademe na tác a dáme na 1/2 hodiny do mrazáku.

  4. Na přípravu čokoládové polevy potřebujeme vodní lázeň, do které nalámeme čokoládu.

  5. Když se čokoláda začne rozpouštět, přidáme mandlové mléko, kokosový olej, vodu, javorový sirup a pár kapek mandlového aroma.

  6. Mícháme metličko, aby nám vznikla hladká čokoládová poleva, kterou necháme lehce vychladnout.

  7. Kuličky za pomocí špejle namáčíme v čokoládové polevě.

  8. Klademe na plech s pečícím papírem a necháme čokoládu ztuhnout.

ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page