top of page

KAPUSTOVÝ SALÁT S JABLKY

  • Simply Vegan
  • 20. 11.
  • Minut čtení: 1

„Kapustový salát, kterému citrónová šťáva dodá kyselost, kapustu zjemní a rozsvítí chuť jablek. Kombinace ghí, římského kmínu a ořechů mu dá teplé voňavé tóny, které se pěkně vyváží s křupavou kapustou. Bohatý salát, který působí lehce a hřejivě.“

ree

Kapusta, zelí kadeřavé i hlávkové, patří k nejzdravějším druhům zeleniny. Má velké množství živin. Z vitamínů je to především vitamín C, který podporuje imunitu, tvorbu kolagenu a celkovou odolnost organismu. Vitamín K důležitý pro zdravé kosti a srážlivost krve. Je bohatá na minerály a má silné antioxidační účinky. Vysoký obsah vlákniny a nízkou kalorickou hodnotu.

" Kapustový salát s jablky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2


  • 250 g kapusty

  • 1 ks cibule

  • 2 PL Ghí (přepuštěného másla)

  • 1/4 ČL římského kmínu

  • 2 ks jablek

  • 1 ks žluté cibule

  • 100 g drcených vlašských ořechů

  • 1 PL sojové omáčky

  • sůl

  • pepř

  • citrónovou šťávu

  • 1 PL javorového sirupu


Postup


  1. Kapustu nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka. Jablko zbavíme jadřince a se slupkou nakrájíme na menší kostičky.

  2. Do hluboké pánve dáme přepuštěné máslo Ghí, přidáme cibuli, římský kmín a restujeme cibuli do sklovata.

  3. Přidáme kapustu, pepř, sůl a restujeme 2 minuty. Poté kapustu podlijeme 2 lžícema vody a dusíme 5-7 minut.

  4. Přidáme nakrájené jablko a lehce podusíme 2-3 minuty.

  5. Vypneme plamen přilijeme dle chuti citrónovou šťávu a javorový sirup dle chuti.

  6. Nakonec posypeme drcenými ořechy. Pro výraznější chuť ořechů, je můžeme opražit na suché pánvi a lehce postříkat sójovou omáčkou.

ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page