KAPUSTOVÝ SALÁT S JABLKY
- Simply Vegan
- 20. 11.
- Minut čtení: 1
„Kapustový salát, kterému citrónová šťáva dodá kyselost, kapustu zjemní a rozsvítí chuť jablek. Kombinace ghí, římského kmínu a ořechů mu dá teplé voňavé tóny, které se pěkně vyváží s křupavou kapustou. Bohatý salát, který působí lehce a hřejivě.“

Kapusta, zelí kadeřavé i hlávkové, patří k nejzdravějším druhům zeleniny. Má velké množství živin. Z vitamínů je to především vitamín C, který podporuje imunitu, tvorbu kolagenu a celkovou odolnost organismu. Vitamín K důležitý pro zdravé kosti a srážlivost krve. Je bohatá na minerály a má silné antioxidační účinky. Vysoký obsah vlákniny a nízkou kalorickou hodnotu.
" Kapustový salát s jablky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2
250 g kapusty
1 ks cibule
2 PL Ghí (přepuštěného másla)
1/4 ČL římského kmínu
2 ks jablek
1 ks žluté cibule
100 g drcených vlašských ořechů
1 PL sojové omáčky
sůl
pepř
citrónovou šťávu
1 PL javorového sirupu
Postup
Kapustu nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka. Jablko zbavíme jadřince a se slupkou nakrájíme na menší kostičky.
Do hluboké pánve dáme přepuštěné máslo Ghí, přidáme cibuli, římský kmín a restujeme cibuli do sklovata.
Přidáme kapustu, pepř, sůl a restujeme 2 minuty. Poté kapustu podlijeme 2 lžícema vody a dusíme 5-7 minut.
Přidáme nakrájené jablko a lehce podusíme 2-3 minuty.
Vypneme plamen přilijeme dle chuti citrónovou šťávu a javorový sirup dle chuti.
Nakonec posypeme drcenými ořechy. Pro výraznější chuť ořechů, je můžeme opražit na suché pánvi a lehce postříkat sójovou omáčkou.







Komentáře