BAREVNÝ SALÁT Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTY
- Simply Vegan
- před 3 dny
- Minut čtení: 1
„Tento salát má svěží, lehce sladkokyselou a zároveň jemně oříškovou chuť. Zelené, křupavé kapustičky jsou lehce nahořklé, což tvoří základ chuti tomuto salátu. Brusinky dodají výraznou kyselkovou až sladkokyselou notu, která celkovou chuť salátu pěkně rozjasní.“

Růžičková kapusta podporuje detoxikační procesy v játrech díky sloučeninám typickým pro brukvovitou zeleninu. Má nízký glykemický index, který pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Zároveň je bohatá na vitamín C, který podporuje imunitu, tvorbu kolagenu a pomáhá proti únavě.
" Barevný salát z růžičkové kapusty "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2
250 g růžičkové kapusty
1 ks jablka
50 g brusinek
70 g pražených drcených pekanových ořechů
1 ks červené cibule
2 PL olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Dresink
2 PL Tahini
1 PL javorového sirupu
1 PL jablečného octa
1 ČL dijonské hořčice
2-3 PL vody
Postup
Počet porcí: 2
Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Kapustičky očistíme a rozřízneme na poloviny. Dáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, sůl a pepř. Pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut/200 °C.
Nasekané pekanové ořechy opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout.
Na přípravu dresinku, dáme do misky tahini, javorový sirup, jablečný ocet, dijónskou hořčici, vodu, sůl dle chuti a vymícháme do hladka.
Do mísy dáme na plátky nakrájené jablko, brusinky, červenou cibuli, pečenou růžičkovou kapustu, pražené pekany a promícháme. Nakonec pokapeme drezinkem.







Komentáře