VÁNOČNÍ PERNÍČKY
- Simply Vegan
- před 5 dny
- Minut čtení: 1
„Vánoční perníčky, kterým hlubší a výraznější chuť dodá javorový sirup v kombinaci se špaldovou moukou, která má sama o sobě jemně oříškový nádech. Kokosový jogurt přispěje svou vláčností, aby perníčky nebyly suché.“

Kakao-čisté, neslazené patří k nejzdravějším potravinářským surovinám vůbec. Pyšní se celou řadou výživových i funkčních benefitů pro tělo i psychiku. Je bohatým zdrojem antioxidantů. Obsahuje látky, které podporují psychickou pohodu. Je bohatým zdrojem minerálů.
" Vánoční perníčky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 70
410 g hladké špaldové mouky
150 g třtinového cukru
15 g kakaa (2 PL)
8 g jedlé sody (1 ČL)
6 g perníkového koření (2 ČL)
špetka soli
80 ml ovesného mléka
80 ml řepkového oleje
3 PL javorového sirupu
120 g kokosového jogurtu (na zvláčnění)
Postup
V míse smícháme všechny suché ingredience: mouku, cukr, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a sůl.
V druhé nádobě smícháme vlažné ovesné mléko, olej, javorový sirup, kokosový jogurt, promícháme a přilijeme do mísy k suchým ingrediencím.
Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 2-3 hodiny odpočinout.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Na vál dáme potravinářskou fólii, na ní těsto a opět přikryjeme fólií (těsto se nám při válení nebude lepit na váleček).
Těsto rozválíme na 0,5-1 cm vysokou placku a vykrajujeme tvary.
Pečeme na pečícím papíru 8 minut/170°C (delší čas pečení=tvrdší perníčky, kratší čas pečení=měkčí perníčky).
Perníčky zdobíme citrónovou polevou.







Komentáře