top of page

VÁNOČNÍ PERNÍČKY

  • Simply Vegan
  • před 5 dny
  • Minut čtení: 1

„Vánoční perníčky, kterým hlubší a výraznější chuť dodá javorový sirup v kombinaci se špaldovou moukou, která má sama o sobě jemně oříškový nádech. Kokosový jogurt přispěje svou vláčností, aby perníčky nebyly suché.“

ree

Kakao-čisté, neslazené patří k nejzdravějším potravinářským surovinám vůbec. Pyšní se celou řadou výživových i funkčních benefitů pro tělo i psychiku. Je bohatým zdrojem antioxidantů. Obsahuje látky, které podporují psychickou pohodu. Je bohatým zdrojem minerálů.

" Vánoční perníčky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 70


  • 410 g hladké špaldové mouky

  • 150 g třtinového cukru

  • 15 g kakaa (2 PL)

  • 8 g jedlé sody (1 ČL)

  • 6 g perníkového koření (2 ČL)

  • špetka soli

  • 80 ml ovesného mléka

  • 80 ml řepkového oleje

  • 3 PL javorového sirupu

  • 120 g kokosového jogurtu (na zvláčnění)



Postup


  1. V míse smícháme všechny suché ingredience: mouku, cukr, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a sůl.

  2. V druhé nádobě smícháme vlažné ovesné mléko, olej, javorový sirup, kokosový jogurt, promícháme a přilijeme do mísy k suchým ingrediencím.

  3. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 2-3 hodiny odpočinout.

  4. Troubu předehřejeme na 170 °C.

  5. Na vál dáme potravinářskou fólii, na ní těsto a opět přikryjeme fólií (těsto se nám při válení nebude lepit na váleček).

  6. Těsto rozválíme na 0,5-1 cm vysokou placku a vykrajujeme tvary.

  7. Pečeme na pečícím papíru 8 minut/170°C (delší čas pečení=tvrdší perníčky, kratší čas pečení=měkčí perníčky).

  8. Perníčky zdobíme citrónovou polevou.

ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page