top of page

RAW KOKOSOVÉ SUŠENKY

  • Simply Vegan
  • 4. 12.
  • Minut čtení: 1

„Kokosové sušenky jako malý energický raw dezert. Dominantní je kokosová vůně, ale hned se přidá hlubší kakao a příjemná mandlová krémovost. Svěží, lehce pikantní tón dodá pomerančová kůra. Raw sušenky, které se v puse pomalu rozpouští a nechají za sebou teplou, oříškovou stopu.“

ree

Pomeranč a jeho kůra mají řadu zdravotních benefitů. Pomeranč je bohatý zdroj vitamínu C, který podporuje imunitu, chrání buňky před oxidačním stresem, zlepšuje vstřebávání železa a podporuje tvorbu kolagenu. Pomerančová kůra obsahuje flavonoidy a éterické oleje, které snižují zánět, působí antimikrobiálně.

" Raw kokosové sušenky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 20


  • 100 g kokosové mouky

  • 200 g datlové pasty

  • 6 g kakaa

  • 60 g mandlového másla

  • pár kapek mandlového extraktu

  • 1 ČL pomerančové kůry

  • špetka soli

  • 1 PL vody


Postup


  1. V míse smícháme všechny suché suroviny: kokosovou mouku, kakao, pomerančovou kůru, sůl a promícháme.

  2. Přidáme mokré suroviny: datlovou pastu, mandlové máslo, vanilkový extrakt a vypracujeme kompaktní těsto. Pokud je těsto sypké přidáme lžíci vody.

  3. Připravíme si dva pláty potravinářské fólie, mezi kterou vložíme těsto a válečkem vyválíme placku 1 cm vysokou.

  4. Rádlem nebo formičkou tvoříme požadované tvary sušenek.

  5. Sušenky dáme na síto a sušíme v sušičce 10 hodin/42 °C. Po 5 hodinách sušení můžeme sušenky otočit, aby byly křupavé po obou stranách.



ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page