RAW KOKOSOVÉ SUŠENKY
- Simply Vegan
- 4. 12.
- Minut čtení: 1
„Kokosové sušenky jako malý energický raw dezert. Dominantní je kokosová vůně, ale hned se přidá hlubší kakao a příjemná mandlová krémovost. Svěží, lehce pikantní tón dodá pomerančová kůra. Raw sušenky, které se v puse pomalu rozpouští a nechají za sebou teplou, oříškovou stopu.“

Pomeranč a jeho kůra mají řadu zdravotních benefitů. Pomeranč je bohatý zdroj vitamínu C, který podporuje imunitu, chrání buňky před oxidačním stresem, zlepšuje vstřebávání železa a podporuje tvorbu kolagenu. Pomerančová kůra obsahuje flavonoidy a éterické oleje, které snižují zánět, působí antimikrobiálně.
" Raw kokosové sušenky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 20
100 g kokosové mouky
200 g datlové pasty
6 g kakaa
60 g mandlového másla
pár kapek mandlového extraktu
1 ČL pomerančové kůry
špetka soli
1 PL vody
Postup
V míse smícháme všechny suché suroviny: kokosovou mouku, kakao, pomerančovou kůru, sůl a promícháme.
Přidáme mokré suroviny: datlovou pastu, mandlové máslo, vanilkový extrakt a vypracujeme kompaktní těsto. Pokud je těsto sypké přidáme lžíci vody.
Připravíme si dva pláty potravinářské fólie, mezi kterou vložíme těsto a válečkem vyválíme placku 1 cm vysokou.
Rádlem nebo formičkou tvoříme požadované tvary sušenek.
Sušenky dáme na síto a sušíme v sušičce 10 hodin/42 °C. Po 5 hodinách sušení můžeme sušenky otočit, aby byly křupavé po obou stranách.







Komentáře